Dogecoin Teknik Analiz! Bu Fiyattan DOGE Alınır Mı?

1 year ago 71

Birçok yatırımcı Dogecoin’in başlattığı rallide dışarıda kaldı ve DOGE fiyatı yükselmeye devam ediyor. Bugün Nisan ayından bu yana ilk defa 0,15 dolar seviyesini gören DOGE, daha düşük fiyatlardan satış yapan yatırımcıların canını sıkıyor. Halbuki Elon Musk, Twitter anlaşmasına geri döndüğünde bunun son dakika olarak paylaşmış DOGE fiyatının yaşayabileceği ralliden bahsetmiştik. O günlerde DOGE yaklaşık 0,06 dolardan alıcı buluyordu.

Bu Fiyattan DOGE Alınır Mı?

Dogecoin yedi günlük işlemlerde %140'a yakın kazanç elde etti. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, fiyat 0,056 ve 0,052 dolar civarındaki destek seviyelerine tutundu. Elon Musk hiçbir şey yapmadan bile DOGE için roket yakıtı oldu. En büyük fiyat katalizörü Musk’ın Twitter’ı almış olmasıdır. Artık şirketin sahibi resmen Elon Musk ve Dogecoin planları heyecanla bekleniyor. Dogecoin en büyük kripto paralar arasında 8’inci sırada yer alıyor.

Peki buradan DOGE alınır mı? Temel tarafta Elon Musk’ın bugün yaptığı paylaşıma bakarsak Dogecoin için bazı önemli planlar var ve yakında açıklanacak. Twitter’ın ödeme yöntem olarak Dogecoin’i desteklemesi veya farklı şekillerde meme tokenin platforma entegre edilmesi daha fazla yükseliş getirebilir. Ancak karlı bir giriş için teknik analizi göz ardı etmemeliyiz.

Dogecoin Teknik Analiz

Haziran ayından bu yana 0,079 ve 0,069 dolar sert direnç bölgeleri oldu. Destek 0,056 dolar seviyesindeydi. DOGE son beş ayın en iyi bölümünde bu seviyelerde işlem gördü. Bu durum geçtiğimiz hafta değişti. 12 saatlik zaman dilimindeki 0,066 dolarlık düşüş emri bloğu sağlam bir şekilde yenildi. 0,065 dolarlık önemli yatay seviye desteğe çevrildi. Talep de geçtiğimiz hafta piyasaya akmaya başladı. Göreceli Güç Endeksi (RSI), momentumun dört saatlik zaman diliminde yükselişe geçtiğini göstermek için bir hafta önce nötr 50'nin üzerine çıktı. O zamandan bu yana hem RSI hem de OBV yükseliş eğilimi gösteriyor.

Fibonacci geri çekilme seviyeleri (sarı), hırslı boğaların hedefleyebileceği bazı zirvelere işaret ediyor. Bu seviyeler aynı zamanda geçmişten gelen önemli direnç seviyeleriyle de örtüşüyor. Önümüzdeki saatlerde alım yapmak riskli olabilir, ancak likidite bölgesinin 0,134-0,142 aralığında yeniden test edilmesi bir alım fırsatı verebilir. Coinglass'ın verilerine göre fonlama oranı son haftalarda pozitif seyretti. Boğalar üstünlüğünü koruyor. Teknik açıdan elde edilen bulgular Dogecoin'in daha fazla kazanç elde edebileceğini gösterdi.

Elon eğer SNL Şov benzeri bir faciaya “kasıtlı” olarak yol açmazsa kısa vadede 0,26 dolar hedefi Bitcoin aşırı büyük satışlarla karşılaşmadığı senaryoda mümkün görünüyor.

Read Entire Article