Dogecoin Yatırımcıları Üzgün! DOGE Neden Düşüyor?

2 years ago 93

En büyük meme token bir süredir devam eden düşüşe ara vermişti ancak çok sürmedi. Doge fiyatı yeniden düşmeye başladı. Elon Musk ve Dogecoin arasında ciddi bir bağ var. Bu sebepten dünyanın en zengin ismi tarafından alınan kararlar dolaylı olarak Dogecoin fiyatını da etkiliyor. Hatırlarsanız Twitter iddiaları ilk ortaya atıldığında meme tokenin fiyatı da artmıştı.

Elon Musk’ın Twitter Kararı

Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformunu satın almak için 44 milyar dolarlık teklifini sonlandırdığını Twitter'a resmen bildirdi. Musk'ın avukatı, "Twitter, anlaşmanın çoklu hükümlerini esaslı şekilde ihlal ediyor" dedi. Tesla ve Spacex CEO'su Elon Musk'ın avukatı, Musk'ın sosyal medya platformunu satın alma teklifiyle ilgili Cuma günü Twitter Inc.'e bir mektup gönderdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan mektupta şunlar belirtiliyor:

“Musk birleşme anlaşmasını feshediyor çünkü Twitter bu anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ediyor.”

Mektup, Twitter'ın "yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu" ve Musk'ın Twitter ile şirketleri arasındaki birleşme anlaşmasını imzalarken bunlara güvendiğini iddia ediyor.

Spam Hesaplar ve Dogecoin

Musk, yaklaşık iki aydır "Twitter platformunda sahte veya spam hesapların yaygınlığına ilişkin bağımsız bir değerlendirme yapmak" için gerekli veri ve bilgileri araştırıyor. Twitter, platformdaki spam hesaplarım toplam %5 olduğu iddia ederken kullanıcıların önemli kısmı ve Elon Musk farklı düşünüyor.

Musk’ın avukatı şunları yazdı;

“Twitter, bazen Musk'ın taleplerini görmezden geldi, bazen haksız görünen nedenlerle reddetti ve bazen de eksik veya kullanılamaz bilgiler verirken riayet ettiğini iddia etti.”

Mektup, Twitter'ın bazı bilgiler sağladığını kabul ediyor. Bununla birlikte, "bu bilgiler, bazı bilgileri Musk ve danışmanları için asgari düzeyde yararlı hale getiren dizeler, kullanım sınırlamaları veya diğer yapay biçimlendirme özellikleriyle birlikte geldi" diyor.

Mektupta ayrıca Twitter'ın "mevcut ticari organizasyonunun maddi bileşenlerini büyük ölçüde bozulmadan koruma" yükümlülüğünden saptığı da belirtiliyor. Musk ile anlaşma imzalandığından beri, sosyal medya şirketi önemli, üst düzey çalışanları işten çıkardı ve 7 Temmuz'da yetenek edinme ekibinin üçte birini işten çıkardığını duyurdu. Ayrıca, üç yönetici istifa etti.

Twitter ise anlaşılan fiyat üzerinden satışın tamamlanması için mahkemeye gitmeyi planlıyor. Elon Musk eğer Twitter’ı satın alsaydı Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak ekleyerek kullanım alanını genişletecekti. Ancak anlaşma iptal olduğu için DOGE fiyatı 0,0735 dolardan 0,068 dolara kadar düştü.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article