Dogecoin Yükselir Mi? Dogecoin Ne Olur?

1 year ago 101

Elon Musk’ın bugün yaptığı cadılar bayramı paylaşımıyla en büyük meme token yeniden yükselişe geçti. Musk’ın paylaşımını sabah duyurmuştuk. Geçmişte yaptığı açıklamalar sebebiyle muzip milyarderin Dogecoin’i platforma birçok biçimde entegre edeceği düşünülüyor. Musk bu beklentiyi canlı tutmak için de elinden geleni yapıyor. Pek Dogecoin fiyatı sonsuza kadar yükselecek mi? Yatırımcıları neler bekliyor?

Dogecoin Yükselir Mi?

DOGE yazı hazırlandığı sırada 0,1418 dolardan el değiştiriyordu. CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, önde gelen meme coin 7 günde %130’a yakın kazanç elde etti. Elon Musk'ın sosyal medya devi Twitter'ı satın almasının ardından IntoTheBlock'tan alınan veriler, DOGE yatırımcılarının %62'sinin son fiyat patlamasından kâr elde ettiğini ortaya koydu. DOGE sadık yatırımcılarını bu süreçte cömert biçimde ödüllendirdi. BTC ve ETH için yatırımcıların sırasıyla %54 ve %57’si kazançtaydı.

Birkaç günlük token birikiminin ve buna bağlı olarak fiyat artışının ardından, DOGE alıcıları artık önemli bir fiyat artışını destekleyemiyor gibi görünüyor. DOGE'nin fiyatı son 24 saat içinde %16 oranında arttı. Ancak işlem hacmi aynı dönemde %10 oranında azaldı. Bu, DOGE piyasasındaki alıcılar tükenmeye tanık olduğu için fiyatın tersine dönmesinin yakın olduğunun klasik bir göstergesiydi. Yarın yapılacak Fed toplantısını da göz önünde bulundurursak Elon Musk eğer yeni bir bomba patlatmazsa coşkunun azalıp fiyatın düştüğünü görebiliriz.

Dogecoin Ne Olur?

Uzun vadede yükselişini devam ettirir ve Musk sözünü tutarsa fiyat birkaç ay içinde 0,2 dolar seviyesini aşabilir. Ancak kripto para piyasalarının genel görünümünün de iyileşmesi gerekiyor. Belki de biriken long pozisyonların temizlenip yola öyle devam edilmesi gerekiliyordur.

Santiment'ten alınan veriler, varlığın sosyal hâkimiyetinde bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu yazı itibariyle, DOGE'nin sosyal baskınlığı son altı ayın en yüksek seviyesi olan %28,38'e ulaştı.

Bir varlığın sosyal aktivitesindeki yükseliş fiyat yükselişinin habercisi olurken, fiyat yükselişi sırasında sosyal baskınlıkta devam eden bir artış genellikle fiyatın tersine döneceğine işaret eder. Santiment'e göre, DOGE ile ilgili tartışmalar 29 Ekim'deki yerel zirvenin hemen ardından zirve yaptığı için DOGE sosyal baskınlık artışları fiyatların tersine döneceğinin habercisi olabilir.

Bu yazı itibariyle, varlığın Göreceli Güç Endeksi (RSI) 91,39'da önemli ölçüde aşırı satın alındı. Ayrıca, yükseliş trendinde olan DOGE'nin Para Akışı Endeksi (MFI) 82,28 gibi yüksek bir seviyede bulunuyor. Aşırı satın alınan varlıklar bu momentumu uzun süre devam ettiremez ve fiyat düşüş eğiliminde olur. Yani Dogecoin için kısa vadeli bir geri çekilme makul görünüyor.

Read Entire Article