Dolandırıcılar Yine İş Başında! Bu NFT Coin’i Kullanarak Milyonlarca Dolar Çaldılar

2 years ago 106
Dolandırıcılar Yine İş Başında! Bu NFT Coin'i Kullanarak Milyonlarca Dolar Çaldılar

Dolandırıcılar, Yuga Labs’ın Otherside NFT drop‘u ardındaki yutturmaca ortasında, koleksiyonculardan milyonlarca dolar değerinde yüksek değerli NFT’leri dolandırdı.

Dolandırıcılar Bored Ape NFT’lerinde Milyonlarca Dolar Çaldı

Kimlik avı saldırganları NFT yatırımcılarını dolandırmaya devam ediyor. Öyle ki ortaya çıkan haberlere göre bu dolandırıcıların hedefindeki son kişiler Bored Ape Yacht Club yatırımcıları oldu.

Yuga Labs’ın Pazar günü birkaç saat içinde yaklaşık 310 milyon dolar kazandıran Otherside NFT drop’u, dikkatsiz NFT koleksiyoncularından yararlanmak isteyen kripto dolandırıcılarına verimli bir zemin hazırladı.

Bored Ape Yacht Club yaratıcısının satışı, tarihteki en büyük NFT drop’u olarak adlandırıldı ve dolandırıcılar, yutturmacadan yararlanmak için her şeyi yaptılar. Son birkaç gün içinde, Otherside’ı taklit eden kimlik avı web siteleri aracılığıyla en az 3,7 milyon dolar değerinde NFT dolandırıcıların eline geçti.

Kripto güvenlik firması Peckshield,, ilgili kimlik avı web sitelerine sahip en az beş sahte Twitter hesabı, Otherside’ı taklit ettiğini belirtti. Dolandırıcılar sahte NFT drop’u ile birlikte, APE airdrop’u veya “gas iadesi” vaatleriyle koleksiyonculardan dijital cüzdanlarını bağlamalarını isteyerek koleksiyonculardan NFT’leri çaldılar.

Bununla birlikte Otherside’ın drop’u hızla tükendi ve madenciler yüksek talep ve kötü yazılmış akıllı sözleşme kodu nedeniyle toplu olarak 165 milyon dolarlık şaşırtıcı bir ücret harcadı. Ayrıca drop sırasında ağ çok sıkışık olduğundan, başarılı madencilerin işlemlerinde yaklaşık 7.000 dolar harcaması gerekti.

Drop’u takip eden günlerde, şüphesiz birçok NFT koleksiyoncusu, gas iadeleri ve sunan dolandırıcılık sitelerine inanmış gibi görünüyor. Dolandırıcılık yapan web sitelerden biri “mint yapamayan cüzdanlar tam gas iadesi alacak’’ derken, bir diğeri, koleksiyonerlerden cüzdanlarını bağlayarak sahte bir Otherside Lands çekiliş listesine kaydolmalarını istedi. Aralarında hayali bir mint için sahte geri sayım yapan siteler bile vardı.

Dolandırıcılar 3.7 Milyon Dolarlık Vurgun Yaptı

Kimlik avı saldırılarının koleksiyonculara verdiği hasarın tam boyutu belirsizliğini koruyor olsa da zincir üstü veriler, dolandırıcıların toplu olarak tek başına en az 3,7 milyon dolar değerinde NFT ile kaçtığını gösteriyor.

Ayrıca dolandırıcıların mevcut taban fiyatlarla yaklaşık 2,7 milyon dolar değerinde en az beş Bored Ape NFT, 12 Mutant Apes, 36 Otherdeeds ve diğer daha az değerli NFT’leri çaldığı görünüyor. Zerion’dan gelen veriler, Bored Ape Yacht Club‘dan çalınan NFT’leri ve dolandırıcıların cüzdanlarında bekleyen diğer değerli koleksiyonları gösteriyor.

Bunlara ek olarak zachxbt verilerine göre, 0xb8 ile başlayan başka bir cüzdan dört Mutant Ape NFT, bir Bored Ape ve yaklaşık 1,03 milyon dolar değerinde 30’dan fazla Sandbox NFT’yi çaldı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta, bir dolandırıcı Bored Ape Yacht Club’ın resmi Instagram hesabını hackledi ve sahiplerini yaklaşık 2,7 milyon dolar değerinde NFT göndermeye çeken kötü niyetli bir bağlantı yayınladı. Bundan birkaç hafta önce ise, Bored Ape Yacht Club’ın Discord sunucusunun güvenliği ihlal edildi ve Bored Ape Yacht Club, Doodles ve diğer koleksiyonlardan NFT’lerin çalınmasına yol açtı.

Read Entire Article