Dünya Devi Finans Şirketinden Yeni ETF Hamlesi!

2 years ago 104

Kripto para piyasalarında yaşanan zorlu günlerin ardından küçük çaplı toparlanmalar devam ediyor. Dünyanın en büyük finans kurumlarından birinin varlık yönetimi kolu, bu hafta yeni bir kripto para temalı borsa yatırım fonu (ETF) başlatmaya hazırlanıyor.

Yeni ETF Hazırlanıyor

Yapılan yeni bir basın açıklamasına göre geleneksel finans hizmetinin güçlü isimlerinden biri olan Charles Schwab'ın, Schwab Asset Management şubesi 4 Ağustos tarihinde Schwab Crypto Thematic ETF'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Schwab Crypto Thematic firması yeni fonun, yatırımcılara “kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların geliştirilmesinde veya kullanılmasında fayda sağlamayı” amaçladığını belirtti. Ayrıca Schwab Crypto Thematic Endeksi adı verilen fonun, Schwab Asset Management'ın tescilli endeksini izlemek için tasarlandığını ileri sürdü.

Schwab Asset Management öz sermaye ürün yönetimi ve inovasyon başkanı genel müdür David Botset yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Kripto para riskleriyle ilgilenen yatırımcılar için hazırlanan fonda, kullanıcılara daha fazla şirket olanağı, doğrudan ve dolaylı olarak kripto para birimlerinden gelir elde etmeye çalıştığı ve dikkate alınması gereken bütün bir ekosistem var… Yatırımcıların ve danışmanların Schwab ETF'lerinden beklediği şeffaflık ve düşük maliyet yönündeki çalışmalarımız olumlu sonuçlanacağından emin olabilirsiniz

Şirketin Yönetim Gücü

Bununla birlikte yapılan açıklamada piyasaya sürülmesi hedeflenen fonun, doğrudan kripto para birimlerine yatırım yapmayacağını veya bunları takip etmeyeceğini vurgulandı. Ayrıca 30 Haziran 2022 itibariyle Schwab Asset Management, isteğe bağlı olarak yaklaşık 575,9 milyar dolar ve isteğe bağlı olmayan bir temelde 34.4 milyar dolar yönetti.

Öte yandan bu yılın başlarında 4.2 trilyon dolarlık finans devi Fidelity Investments, kendi kripto para temalı fonlarını da piyasaya sürmüştü. Bu fonların isimleri ise şu şekilde: Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF (FDIG) ve Fidelity Metaverse ETF (FMEX).

Read Entire Article