Dünya Devi JP Morgan’dan Blockchain Adımı!

2 years ago 112
Okuma Süresi: 2 Dakika

Dünyaca ünlü Amerikan bankası JP Morgan, blockchain teknolojisinde daha derin adımlar attığını duyurdu. Yeni nesil banka, teminat beyanlarını sürdürmek için artık blockchain teknolojisini kullanıyor.

Yatırım Fonu

Blockchain teknolojisinin kullanımı ve uygulaması, farklı sektörlere ve kurumlara yayılmaya devam ediyor. Bu durumun dijital varlıkların, gelecek için müthiş bir umut olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte dev banka 20 Mayıs 2022 Cuma günü  teminatını, tokenize edilmiş para piyasası fonu hisselerine taşıdığını duyurdu.

JPMorgan’ın küresel başkanı Ben Challice yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Bankamızın atmış olduğu bu yeni adım, tokenize edilmiş teminatın bir parçası olarak sabit gelir ve hisse senetlerini içerecektir. Teminat varlıklarının transferlerini sorunsuz ve gecikme olmaksızın hemen gerçekleştirebilecektir.

Dev banka JPMorgan’ın bu hamlesiyle, yatırımcılara oldukça kolaylık sağlayacağını ve normal piyasa saatlerinin ötesinde bile daha fazla işlem gerçekleştirebileceğini öne sürdü. Ayrıca yatırımcıların bu tür işlemler için teminat olarak çeşitli varlıkları kullanma yetkileri mevcut.

JP Morgan Blockchain Geçmişi

Dev banka blockchain teknolojisi alanında geçtiğimiz yıllarda birçok çalışmalar yapıp yeni ürünler piyasaya sürdü. Edinilen verilerde şirket 2016 yılında bir blockchain projesi olan Quorum’u, kurucu ortaklarından biri olduğu Ethereum Enterprice Alliance (EEA) kapsamında oluşturdu. Daha sonra Ağustos 2020 yılında Newyork merkezli bir blockchain yazılım şirketi olan ConsenSys, JP Morgan’dan Quorum’u geri aldı. Quorum’un satışının ardından JP Morgan, Ekim 2020 yılında dijital para birimi ve blok zinciri çalışmasına adanmış özel bir işletme yaratarak Onyx’i piyasaya sürdü.

Öte yandan dev banka blockchain teknolojisine bu denli önem verirken, JPMorgan Chase’in başkanı ve CEO’su olan Amerikalı milyarder Jamie Dimon geçtiğimiz günlerde Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalarda, kripto para birimi için “değersiz” ve “sahtekarlık” olarak sınıflandırmasıyla gündeme geldi.

Read Entire Article