Dünya Diken Üstünde: Gözler Pelosi’nin Tayvan Ziyaretinde! Uzmanlardan Bitcoin Uyarısı

2 years ago 88

  Çin’in uyarılarına rağmen, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Salı günü Tayvan'ı ziyaret etmesi bekleniyor

Jeopolitik Gerilim: Ethereum, Bu Seviyeye Düşebilir!

ABD ile Çin arasındaki gerilim artarken, bu durumun Bitcoin (BTC) ve hisse senetlerini etkilemesi bekleniyor. Jeopolitik gerilimler, yatırımcıda endişe yarattı. Pelosi'nin ziyareti ve Ethereum'un (ETH) Birleştirme güncellemesine yönelik heyecanın azalmaya başlaması nedeniyle kripto piyasası bugün yine ivme kaybetti. Geleneksel piyasalar riskten eşit derecede kaçınırken, dolar, yen hariç başlıca fiat para birimleri karşısında değer kazandı. Hisse senedi piyasalarında da kayıplar yaşandı. S&P 500'e bağlı vadeli işlemler %0.3 düşerek Wall Street'te kötümser bir başlangıca işaret etti. Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, şu kritik açıklamayı yaptı:

  Pelosi, Tayvan ziyaretini yapmakta ısrar ederse, bu durum ciddi sonuçlar doğuracak. Her türlü olasılığa karşı tamamen hazırız. Halk Kurtuluş Ordusu [PLA] olası bir krize karşı tetikte. Çin, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için güçlü ve kararlı önlemler alınacak.

Tayvan yerel basınına göre Pelosi'nin Salı günü yerel saatle 22:20'de (14:20 UTC) Taipei Songshan Havalimanı'na varacağı söylendi. İngiliz Virgin Adaları merkezli IDEG Asset Management'ın (IDEG) baş yatırım sorumlusu Markus Thielen, bir e-postada şunları söyledi:

Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmesi durumunda bugün Ethereum'un (ETH)1.500 dolara düştüğünü görebiliriz. Jeopolitik gerilimleri tahmin etmek zordur ve genellikle kripto paralar gibi risk varlıklarda düşüşü tetikleyebilir. Ethereum'un Birleşme güncellemesine yönelik ilgi giderek azalıyor.

Stratejistten Kritik Bitcoin Uyarısı

Ethereum'da Birleştirme'nin Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Ethereum geliştiricisi Time Beiko, 14 Temmuz'da Eylül ayını işaret ettikten sonra ETH ivme kazandı. Thielen, ETH'deki zincir üstü aktivitenin azaldığını ve Google'da, Ethereum Birleştirme için 'aramaların' büyük oranda düştüğünü belirtti .

Önde gelen piyasa analistlerinden Fairlead Strategies'in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton yaşanan jeolitik gerilimlere işaret ederek şu açıklamayı yaptı:

Kısa vadeli Bitcoin göstergelerimiz, karışık bir durum ortaya koyuyor. Küresel ekonomideki belirsizlik devam ediyor. BTC'nin  18.300 ila 19.500 dolar seviyelerine düşmesi olasılıklar arasında. Bu seviyelerin altında ikinc destek 13.900 dolar civarında. Orta ve uzun vadeli göstergeler  hala daha düşük, bu da önümüzdeki aylarda başka bir önemli düşüş riskini artırıyor. Yükseliş eğilimini canlandırmak için aşılması gereken seviyeler Bitcoin için 25.000 dolar, Ethereum için ise 1.733 dolar

Read Entire Article