Dünya Moda Devi Gucci Artık Bu Altcoin İle Ödeme Kabul Edecek!

2 years ago 96

Dünya moda devi Gucci, kültür, sanat, oyun ve eğlencenin Web3’e açılan kapısı olarak nitelendirilen ApeCoin’i (APE) tarafından mağaza içi satın alımlar için ödeme olarak kabul ettiğini duyurdu. Kripto para birimi yapılan açıklamalar sonrasında yukarı yönlü harekete geçti.

Listeye APE Eklendi

Önde gelen moda şirketi Gucci, Mayıs ayı içerisinde kripto para ekosistemini alanına giriş yapma amacıyla birkaç dijital varlığı ödemelerinde kabul etme kararının ardından desteklenen kripto para birimlerin listesine APE'yi eklediğini kamuoyuna duyurdu.

Moda şirketi Mayıs ayı içerisinde yaptığı açıklamalarında, ödemelerde kabul edilen kripto para birimleri olarak Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere toplamda 12 dijital varlığı açıkladı. Moda devi Gucci son çalışmalarının ardından ödeme çeşitliliği ve Web3 dünyasına bir adım amacıyla listeye ApeCoin’i ekledi. Şirket açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Artık BitPay aracılığıyla ApeCoin ödemelerini kabul eden ABD'deki seçkin Gucci butikleri, mağaza içi satın alımlar için mevcut kripto para birimi yelpazesini genişletiyor. Yapılan bu hamle şirketimizin Web3 dünyasına atmış olduğu bir başka adım.

BitPay İle Ödeme

Uygulanan son gelişme ile Gucci, APE'yi ödeme kabul eden ilk büyük marka olarak tarihe geçiyor. Gucci müşterileri ödeme platformu olan BitPay aracılığıyla ApeCoin’i yaptıkları alışverişler için bir ödeme yöntemi olarak kullanabilecek. Gucci yetkilileri yaptıkları açıklamalarında konu hakkında şunları söyledi:

Gucci müşterileri mağaza içi alışverişlerinde BitPay aracılığıyla ApeCoin ile ödeme yapmalarına izin veren ilk büyük marka olacağını duyurmaktan heyecan duyuyorum.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ApeCoin’in, The Bored Ape Gazette adlı çevrimiçi bir haber sitesine fon sağlaması amacıyla kullanılacağı açıklanmıştı.

ApeCoin, Gucci’nin bu yeniliğini takiben fiyatında önemli bir ralli yaptı. Yazı kaleme alındığında kripto para birimi son 24 saat içerisinde %8.5 oranında artarak 7,304 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article