Dünyaca Ünlü Analist Açıkladı: Bu Seviye Korunursa Bitcoin’de Hedef 18300 Dolar!

1 year ago 67

Bitcoin fiyatının 17.000 dolar seviyesinin hemen altında hareket etmesine rağmen, madencilerin ortaya çıkardığı durumlar durgun fiyat hareketinin arkasındaki birincil neden olmaya devam ediyor. Analistler, BTC fiyatının 17.000 doların üzerinde yavaş bir yükseliş göstermesini bekliyor ancak BTC, 18.000 dolarda güçlü bir dirençle karşılaşacak.

Madencilerin Hareketleri Fiyatı Kısıtlıyor

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Aralık ayından itibaren faiz artışlarında yavaşlama olacağını açıklamasının ardından Bitcoin fiyatı büyük bir ivme kazandı. BTC fiyatı 16.500 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 17.197 dolara ulaştı. Ancak, madencilerin hareketleri nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor.

Bu uzun ayı piyasasında Bitcoin fiyatındaki düşüş ve yüksek madencilik maliyeti, madencileri Bitcoin'lerini satmaya zorluyor. Hatta bazıları mali sıkıntıyı karşılamak için madencilik teçhizatlarını satıyor.

Madencilerin sahip oldukları cüzdanlarının zincir üzerindeki verilerinin kısa vadeli giriş ve çıkışları, Kasım ayında yüksek bir çıkış değerine işaret ediyor. Bu durum fiyatta düşüşe ya da volatilitede artışa neden olabilir. Madenciler geçen hafta 6.000 BTC'nin üzerinde, bu hafta ise 10.000 BTC'nin üzerinde satış yaptı. Zincir üstü platformlar, madenci Poolin'in kripto borsası Coinbene'e 10.050 Bitcoin sattığını doğruladı.

Glassnode verilerine göre, madencilerin BTC rezervleri son birkaç ayda 13.000 BTC azaldı. Şu anda 14 ayın en düşük seviyesi olan 1.818.280,032 BTC'ye ulaşmış durumda. En son 14 ayın en düşük seviyesi olan 1.818.778,794 geçen yıl Ekim ayında görülmüştü. Dahası, Bitcoin hashrate'i azalan madencilik faaliyeti nedeniyle düşmeye devam ediyor.

Yatırımcılar, toplam madenci üretimini toplam madenci arzına bölerek karşılaştırdığı için madenci satış gücü araştırma göstergesini kullanabilir. Böylece, madencilerin pozisyonlarını satıp satmadıkları teyit edilebilir.

BTC Fiyatı 18.000 Dolara Ulaşabilir

Zincir üzerindeki harcanan çıktı kâr oranı (SOPR) verilerine göre, kısa vadeli katılımcılar 1'den az SOPR ile zararına satış yapmaya devam ediyor. Olumlu duyguların eksikliği 18.000 doları güçlü bir direnç seviyesi haline getiriyor.

Dahası, kripto analisti Michael van de Poppe daha önce Bitcoin fiyatının 16.600 dolarlık destek seviyesini koruması halinde 18.300 dolara doğru yükselmeye devam edebileceğini öngörmüştü. Ayrıca Bitcoin fiyatının, fiyatın genellikle yükselmeye başladığı önceki ayı piyasalarının dibine ulaştığına dikkat çekti.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article