Dünyaca ünlü Bitcoin Uzmanı Son Tahminini Duyurdu: Artık Zamanı Geldi!

1 year ago 53

Popüler kantitatif analist PlanB, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parasının yıla güçlü bir ralliyle başlamasının ardından Bitcoin (BTC) tahminini güncelledi.

Bitcoin'de 1 Milyon Dolar Masada

Kantitatif analist PlanB, 1.8 milyon Twitter takipçisine BTC için dibin geldiğini söyledi ve muazzam bir yükseliş öngörüsünde bulundu. Analist, bir varlığın mevcut fiyatını arzının üretildiği oranla karşılaştırarak değer değişikliklerini tahmin eden Bitcoin stok akış modeliyle tanınıyor.

PlanB, BTC'nin 16 bin doların altına düştüğü geçen yılın sonlarında modelin başarısız olduğunu söyledi. Bununla birlikte, stok akış modelinin bozulmadan kaldığını ve 2025'in sonuna kadar 1 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir fiyat seviyesine doğru patlama yapmasının mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti.

En büyük kripto paranın arzın azalacağı gelecek yılki halving (yarılanma) etkinliğine kadar 32 bin dolar seviyesine doğru ilerlediğini de ekledi. Bitcoin'in yedi haneli rakamlara tırmanabileceğini söylediği 2025 yılında ise fiyatın 100 bin dolar seviyesini geçeceğini tahmin ediyor:

Bitcoin dibe vurdu. 2024'deki yarılanma öncesi 32 bin doların üzerine, 2025'deki boğa piyasası öncesinde 100 bin doların üzerine ve 2025'de 100 bin dolar ila 1 milyon dolardaki sarı aralık tahminine dikkat edin.

"Boğa Tuzağı" İddialarına Karşı Çıktı

PlanB, yıl başından bu yana Bitcoin'de kaydedilen ralliyi boğa tuzağı olarak nitelendiren bir grup analiste de karşı çıktı. Yeni bir strateji oturumu videosunda 23 bin 600 Youtube abonesine boğa piyasasının çoktan başladığını belirterek şunları söyledi:

Şu anda bir sonraki boğa piyasası koşusunun içindeyiz. Bir sonraki boğa koşusu çoktan başladı. Bu bir boğa tuzağı değil, bir boğa piyasası.

Bitcoin bu yazının hazırlandığı sırada, haftanın en yüksek seviyesi olan 24 bin 229 dolardan yaklaşık yüzde 2,6 düşüşle 23 bin 593 dolardan işlem görüyor. Lider kripto paranın toplam piyasa değeri ise 450 milyar dolar seviyesinde.

Read Entire Article