Dünyaca Ünlü Milyarderden Dikkat Çeken Kripto Para Çağrısı: Bekleyin

2 years ago 102

All-In podcast'inin son bölümüne konuk olan dünyaca ünlü milyarder Chamath Palihapitiya, kripto para piyasalarında yeni bir temizlik aşamasına girildiğini iddia etti ve yatırımcıların bir konuda beklemesi gerektiğini söyledi.

"Ortaya Çıkana Kadar Bekleyin"

Chamath Palihapitiya, All-In podcast'inin son bölümünde, haksız veya ahlaksız bir şekilde yapılan token satışlarına karışanlara karşı dava açılabileceğini ve bu durumun endüstrinin çoğuna kötü bir görünüm kazandırabileceğini belirterek şunları söyledi:

Bu token satışı işleri dava edilene kadar bekleyin. Demek istediğim, bu yarım yamalak satış anlaşmalarını yürüten bu kadar çok girişim şirketinin yaptığı dolandırıcılıkla bir miktar para yani biraz sermayeye koyuluyor ve sermaye çılgın seviyelere çıkıyor. Ardından bu token'lar yatırımcılar tarafından satın alınıyor ve görünüşe göre bu token'lar ilk günden satılabiliyor. Yani olan şu ki, bir hisse senedini fiyatlandırıyorsunuz, ancak bu anlamsız çünkü gerçekten elde ettiğiniz şey, bir miktar token alma hakkı, fiyat çılgınca yükseliyor, satıyorsunuz ve çekip gidiyorsunuz. Bu işlemleri yeniden ve yeniden yapabilirsiniz. Bu ortaya çıkana kadar bekleyin.

İçeriden Öğrenenlerin Ticareti Sorunu

Palihapitiya, ayrıca düzenleyicilerin içeriden öğrenenlerin ticaretine (insider trading) dahil olabilecek veya olmayabilecek sahnelerin arkasındaki endüstrinin bazı altyapısını incelemek için bir saha çalışması yapılabileceğini iddia ederek şunları ifade etti:

Buradaki bal küplerini gerçekten bulmak istiyorlarsa kripto para piyasalarında en kötü saklanan sıra bakılmalı. Borsaları yöneten kuruluşlar arasında ne kadar içeriden öğrenenlerin ticareti yapılıyor ve likiditeyi yönetmek için kullandıkları yan cüzdanlar neler... Demek istediğim, bu kripto para piyasalarında olan en büyük şey.

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında 21 bin 420 dolardan alınıp satılırken, en büyük altcoin Ethereum ise bin 242 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasalarının toplam değeri, hala 1 trilyon doların altında hareket etmeye devam ederken 966 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Read Entire Article