Dünyaca Ünlü Müzayede Evinden NFT Ve Web3 Hamlesi!

2 years ago 93

Dünyaca ünlü müzayede evi Christie's, Web3 alanına yeni bir hamle yaptığını duyurdu. İngiliz devi müzayede evi Christie’s Ventures adlı yeni bir fon başlattığını kamuoyu ile paylaştı. Dev şirketin Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasına göre başlatılan fon, Web3, fintech ve sanat piyasasıyla ilgili gelişen teknolojiye odaklanacak bir yatırım ile başlayacak.

Christie's İlk Yatırımı

Müzayede fonunun ilk yatırımı, Blockchain teknolojisinin birlikte çalışılabilir bir proje olan olan LayerZero Labs'a yapıldı. Ayrıca Christie's Ventures özellikle Web3'ü, sanat odaklı finansal ürünleri ve insanların sanat anlayışına yardımcı olan teknolojileri keşfedecek.

Christie's Ventures’in Başkanı Devang Thakkar yeni girişim kolu hakkında yaptığı açıklamalarda, gerçek iş zorluklarını çözebilecek, müşteri deneyimlerini iyileştirebilecek ve hem doğrudan sanat piyasasında hem de etkileşimler için büyüme fırsatlarını genişletebilecek hizmetlere odaklanacağını söyledi. Ayrıca LayerZero'nun kurucu ortağı ve CEO'su Bryan Pellegrino, Christie's'in kendisini Web3 alanında “öncü” olarak kanıtladığını belirtti.

Christie's Rekoru

Fon için yapılan açıklamalarda özellikle NFT'lere atıfta bulunmasa da, Christie's Ventures yatırımlarını Ethereum gibi Blockchain üzerinden çalışan dijital koleksiyon pazarını dikkate alarak yapacak. Christie's, Mart 2021 tarihinde Beeple'ın “Everydays: The First 5,000 Days” NFT'sinin müzayedesine unutulmaz bir şekilde ev sahipliği yaptı ve 69 milyon doların üzerine satılarak dünya çapında manşetlere çıktı. Sanat evi bu dikkat çeken olayın ardından CryptoPunks , Bored Ape Yacht Club, Justin Aversano ve FEWOCiOUS gibi koleksiyonların yüksek değerli NFT'lerini açık artırmaya çıkardı. 2021 yılında bu başarılar ile yaklaşık 150 milyon dolardan fazla NFT sattı .

Bunlara ek olarak Christie's, dünyanın önde gelen müzayede evi olarak tanınmaktadır. 1766'da Londra'da kuruldu ve o zamandan beri dünya çapında düzinelerce yerde ofisler açtı. 2017'de Leonardo da Vinci'nin uzun süredir kayıp olan “Salvator Mundi” tablosunu 400 milyon dolara sattı ve bu bir müzayedede bir tablo için ödenen en yüksek fiyattı.

Read Entire Article