Dünyanın En Büyük Türev Borsası Ethereum Vadeli İşlemlerini Açıyor!

2 years ago 99

Lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un (ETH) vadeli işlemleri dünyanın en büyük türev borsası olan CME Group'a geliyor.

ETH Vadeli İşlemler Tarihi Belirlendi!

Büyük kurumlar kripto para birimlerini ürün yelpazesine eklemeye devam ederken yenilikçi dünyaya adım atan firmalar arasına bir yenisi daha ekledi. Chicago Mercantile Exchange, Chicago Board of Trade, New York Mercantile Exchange ve Commodity Exchange'den oluşan Amerikan merkezli en büyük türev borsası olan CME Group bugün yaptığı açıklamasında, 12 Eylül tarihinden itibaren Ethereum vadeli işlemlerini borsa seçenekleri arasına ekleyeceğini duyurdu .

Yeni Ethereum sözleşmesi ile CME Group, Micro Bitcoin opsiyonlarını ve Micro Ethereum opsiyonlarını içeren mevcut kripto para türevlerini genişletecek. Ayrıca firmada sözleşme başına 5 BTC boyutunda Bitcoin vadeli işlemleri de şu anda mevcut. Borsa, daha önce yayımlanmış olduğu Ethereum opsiyon sözleşmelerinin “tutarlı likidite, hacim ve müşteriler için açık ilgi” getiren popüler ürünler haline geldiğini belirtti. Yalnızca Micro Ethereum vadeli işlemlerindeki açık faiz, yılın ilk mali çeyreği ile ikinci çeyreği arasında %34 oranında arttı.

Geniş Müşteri Yelpazesi

CME Group Global Hisse Senedi ve FX Ürünleri Başkanı Tim McCourt konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer verdi:

Önümüzdeki ay merakla beklenen Ethereum yükseltmesi yaklaşırken, piyasa katılımcılarının ETH fiyat riskini yönetmek için CME Group'a yöneldiğini görmeye devam ediyoruz. Yeni Ethereum seçeneklerimiz, geniş bir müşteri yelpazesine daha fazla esneklik ve Ethereum talebini piyasadaki hareketli olaylardan önce yönetmek için daha fazla hassasiyet sunacak.

Ethereum Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizmasından, kripto para topluluğunda “Merge” olarak bilinen ve oldukça beklenen bir olay olan Proof-of-Stake’e (PoS) geçmeye hazırlanıyor. Diğer tüm özelliklerinin yanı sıra, yükseltmenin Ethereum token emisyonlarını %90 oranında azaltması ve ağın enerji tüketimini %99 oranında azaltması bekleniyor. Yükseltme, Ethereum'un son test çalıştırmasını başarıyla tamamlamasının ardından 15 Eylül'de gerçekleşmesi planlandı.

Read Entire Article