Dünyanın Önde Gelen Rap Müzik Sanatçısından Metaverse Hamlesi! Planlarını Açıkladı

2 years ago 98
Dünyanın Önde Gelen Rap Müzik Sanatçısı Metaverse Hamlesi! Planlarını Açıkladı

Dünyanın önde gelen rap müzik sanatçısı Snoop Dogg, popüler sosyal medya platformu Clubhouse‘da konuşmacı olarak katıldığı bir yayında Metaverse evrenine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Snoop Dogg, Metaverse’de İlk Büyük Olmak İstiyor

Amerikalı rap müzik sanatçısı Snoop Dogg, 15 Şubat’ta popüler sosyal medya uygulaması Clubhouse’da bir yayına katıldı. Dogg, bu yayında metaverse planları hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Snoop Dogg, yayın esnasında yaptığı açıklamalarda, Death Row Records‘u değiştirilemez bir token (NFT) etiketine dönüştürmeyi planladığını açıkladı.

Popüler rap müzik sanatçısı Snoop Dogg, tıpkı müzik sektöründe olduğu gibi metaverse’de de büyümek istediğini açıklamalarında belirtti.

Asıl adı Calvin Broadus Jr. olan Snoop Dogg, Clubhouse yayınında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. ”Death Row bir NFT etiketi olacak, sanatçıları metaverse ve bir başka müzik zinciri aracılığıyla ortaya koyacağız. Tıpkı ilk bağımsız [plak şirketi] olduğumuzda müzik sektöründe olduğumuz gibi, metaverse’de ilk büyük olmak istiyorum.”

Snoop Dogg, 10 Şubat’ta, diğer sanatçılar Dr. Dre, Mary J. Blige, Kendrick Lamar ve Eminem’in manşetlerini verdiği Super Bowl devre arası performansından günler önce, şirketin mülkiyetini satın aldı.

Snoop Dogg, NFT Sektörüne Aşina

Bununla birlikte Snoop Dogg, NFT ekosistemine fazlasıyla aşina. Öyle ki ünlü sanatçı, Eylül ayında, Cozomo de’ Medici adı altında şu anda 17 milyon dolardan fazla bir kişisel NFT koleksiyonuna başladığını iddia etti, ancak iddia hiçbir zaman doğrulanmadı.

Rapçi ayrıca 9 Şubat’ta yeni albümü “Bacc on Death Row”un lansmanı için Gala Games ile birlikte bir NFT koleksiyonu yayınladı. “Stash Box” NFT’leri şimdiden 50 milyon dolardan fazla satış elde etti ve sahiplerine albümün şarkılarından birinin NFT’si verildi.

Read Entire Article