Düşüş Bitti Mi? Kripto Paralar İçin 2 Kritik Seviye Var!

1 year ago 67

Bitcoin fiyatı can sıkan yatay günlerini özletir bir performans gösteriyor. Fiyat 27.000 doların altına düştü. Bugün gelen veriler pozitif olsa da Bitcoin satıcıları piyasayı kırmızıya boyamayı seçti. Altcoinler önemli destek seviyelerine düştü. Peki bundan sonra ne olacak? Son düşüşü nasıl yorumlamalıyız?

Bitcoin (BTC)

Nisan ayına ait ABD TÜFE verileri enflasyon oranlarının düşmeye devam ettiğini gösterdi. Piyasalar yıllık enflasyon oranlarının %5'te kalmasını bekliyordu ancak Çarşamba günü açıklanan veriler TÜFE'nin %4,9 arttığını ve bunun Nisan 2021'den bu yana en küçük artış olduğunu gösterdi. Kripto dünyasındaki tepki ilk aşamada pozitifti. Bitcoin fiyatı 27.800 doların üstüne çıktı.

Ancak 28.300 dolara kadar yükselen fiyat daha fazla destek bulamadı. Peki bundan sonra ne olacak? Düşüş devam edecek mi?

Aşağıdaki dört saatlik Bitcoin grafiği 26.800 ile 27.200 dolar bölgesindeki güçlü desteğe işaret ediyor.  Bu aynı zamanda Mart sonundan itibaren bir 4 saatlik yükseliş emri bloğuydu. Bu daha büyük bir yükselişe zemin hazırlasa da alıcıların 27.800 dolar seviyesini destek olarak savunamaması boğalar arasında endişe yarattı. Doğal olarak daha fazla kayıptan endişelenen kısa vadeli yatırımcıların da panik satışlarıyla fiyat destek alanına indi.

Kripto Paralar Ne Olacak?

Bitcoin fiyatı yazı hazırlandığı sırada ikinci 4 saatlik mumu 27.200 doların altında kapatmaya hazırlanıyor. Saat 23:00’daki mum da bu bölge altında kapanırsa sonraki kritik seviye olan 26.800’ün önemi daha da artacak. Durum böyle olunca, fiyat hareketinin gelişmesini beklemek akıllıca olabilir. Bitcoin’in 28.200 veya 27.200 dolar seviyelerinden birinde artık kırılıma gitmesi bekleniyor. Şimdilik kuvvetli ihtimalle son 4 saatlik kapanışın ardından düşüş görünümü sağlamlaşacak.

Coinalyze'den alınan 1 saatlik grafik, son 12 saat içinde Açık Faizin yükseldiğini gösteriyor. Bu da düşüş eğilimini destekler nitelikteydi. Bunun da ötesinde, spot CVD Mayıs ayı boyunca düşüş trendindeydi. Önümüzdeki 2 gün boyunca Bitcoin fiyatının 27.200 altında kalması altcoin yatırımcılarının daha fazla kayıp yaşamasına neden olabilir.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının da Mayıs ayında satışa yönelmesinin ardından 25.000 dolar seviyesindeki cazip fiyat bölgesine iniş ihtimali artıyor. Elbette bu senaryo altcoinlerin mevcut kritik destek seviyelerini de kaybedebileceklerini gösteriyor.

Read Entire Article