Düşüşlerin Efendisi Waves (WAVES) ve Haftanın En Çok Kaybeden Altcoinleri!

2 years ago 111

Kripto piyasası, genel düşüş eğiliminden yılın başından beri kurtulamadığını gösteriyor. Ara ara toparlanmalara şahit olsak da genel anlamda bu düşüş ivmesi kripto piyasasının yakasını bırakmıyor. Ancak Waves (WAVES)’in öncülük ettiği Helium (HNT), Maker (MKR), Chiliz (CHZ) ve Uniswap (UNI)’nin diğer kriptolara göre daha kötü bir performans izlediği gözlerden kaçmıyor.

WAVES ve HNT

WAVES, bu süreçte özellikle 31 Mart’tan bu yana düşüş trendinde ilerliyor. 31 Mart’ta WAVES, 63.88 dolara kadar ulaşabilmişti. Ancak bu fiyat direncinden sonra çakılma da bir o kadar hızlı ilerledi ve WAVES, 22 günlük süreçte %70 kadar fiyat düşüşü gördü. Bu yazı yazılırken ise WAVES, %6’nın üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 19,2 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat ile WAVES, 20 dolarlık direncin altında kalarak daha da düştüğünü gözler önüne seriyor.

WAVES’in yanı sıra HNT ise, 7 Kasım’da ulaştığı ATH’si olan 59 doların çokça altına inmesiyle dikkat çekiyor. HNT, bu ATH’ye ulaştığından beri düşüş eğilimine devam ediyor. HNT’nin alçalan bir direnç çizgisi boyunca düşmesi, onun toparlanmasına izin vermiyor ve tıpkı WAVES gibi 20 doların altında kalmasına sebebiyet veriyor. Bu yazı yazılırken ise HNT, son 24 saatteki %6 düşüşüyle yaklaşık 18 dolardan işlem görüyor. Eğer HNT’nin aşağı yönlü bu gidişatı devam ederse belki de 10 doların altına kadar bile düşebilir.

MKR, CHZ; UNI

MKR, en son 21 Nisan’da yani dün bir fiyat sıçrayışı gerçekleştiriyor gibi gözükse de bunun üzerinde konsolide olamayışı ile tekrar düşüşe geçiyor. Bu yazı yazılırken ise MKR, son 24 saatteki %3,5’in üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 1.789 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte ocak ayından beri 1.1700 dolar civarında bulunan MKR, yukarı yönlü direnç zorlaması göstermemesine ek olarak eğer 1.700 doların altına düşerse düşüş oranına hız katarak çakılabilir.

Diğer yandan popüler fan token CHZ, her ne kadar yükselen bir destek çizgisinde tutunsa da bundan ayrılarak düşüş trendine ivme katıyor. CHZ, 23 Şubat’tan bu yana bu destek çizgisine tutunarak 30 Mart’ta 0,33 dolarlık bir seviyeye kadar ulaşmıştı. Ancak CHZ, 6 Nisan’da bu destek seviyesinden uzaklaşarak artık 0,2 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bu yazı yazılırken ise CHZ, son 24 saatteki %4,5’in üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 0,22 dolardan işlem görüyor. CHZ, eğer bu 0,2 doların altına da düşerse düşüş ivmesini giderek hızlandırabilir.

Düşüşlerin son prensi olan UNI, 31 Mart’tan bu yana aşağı yönlü dalgalar oluşturarak düşüyor. Bu yazı yazılırken ise UNI, son 24 saatteki %6’nın üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 8,9 dolardan işlem görüyor. UNI, bu dalgalarda her ne kadar zaman zaman 9 ve 10 doları denese de düşüş trendinden kurtulamıyor. Ayrıca UNI, eğer ki 8,1’lik fiyat direncinin altını denerse düşüşüne ivme katarak daha aşağı yönlü fiyat hareketleri sergileyebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article