Düşüşte Kazandıran Bu Altcoine Dikkat! Kurucusu Konuştu!

2 years ago 98

Mayıs ayı kripto para yatırımcıları için zordu fakat piyasanın tersi yönünde hareket eden bu altcoin yatırımcısına kazandırdı. Peki güncel görünüm neye işaret ediyor? Bitcoin yeniden 30.500 doların altına sarktı, yatırımcılar bu altcoin sayesinde sermayelerini koruyabilecek mi? İşte detaylar.

Tron (TRX) Fiyat Analizi

Son birkaç saatte TRON, Bitcoin’in aniden 1000 dolar silmesi sebebiyle kritik 0,088 dolar direncinden düşerek 0,085 dolara gevşedi. TRX fiyatı son üç haftada %35 arttı. Geçtiğimiz ay birçok kripto paranın ciddi dip seviyelere indiğini gördük. Ethereum gibi güçlü kripto para birimleri bile önemli desteklerini kaybetti. Ancak Tron, beklentinin aksine değerini büyük ölçüde korudu.

TRX için 0,088 dolar direnci son derece önemli, Bitcoin bu denli büyük bir düşüş yaşamasaydı şu saatlerde TRX yatırımcıları kazançlarını kutluyor olabilirdi. Olası geri dönüş ihtimaline karşın yatırımcıların bu direnç bölgesinin yakından izlemesi gerekiyor. Eğer bu bölgenin üzerinde güçlü kapanışlar gelirse yaklaşık %20 artışla 0,106 dolara doğru mini bir ralli başlayabilir. Nihai hedef ise kısa vadede 0,123 dolar olacaktır. Bu bölgeden devam eden bir düşüş 0,075 dolar desteğine kadar gevşeme de getirebilir.

Tron (TRX) Kurucusu Konuştu!

Tron'dan Justin Sun, kendi çıkardığı USDD isimli stablecoinin başarıya ulaşacağını düşünüyor. Terra UST çöküşünden birkaç gün önce Justin Sun, UST’ye çok benzeyen algoritmik bir stablecoin duyurmuştu. Sun, bugün USDD hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçmişi sebebiyle her zaman tartışmalı bir isim olan Justin Sun, güven kazanmak istiyor. Açıklamanın satır başları ise şöyle;

  • “Tron'un USDD’yi aşırı teminat altına alacağından bahsetti. Yani 1 milyar dolar değerinde USDD basıldıysa bunun daha üzerinde bir rezerv ile stablecoinin koruyacak”. Eğer bu teminatlar TRX veya değeri değişken farklı bir kripto parayla olacaksa yeni Terra filmini gelecekte görebiliriz.
  • Justin Sun, USDD'nin şeffaf ve aşırı teminatlı rezervlerle stablecoinin organik büyümesine izin vereceğini söyledi. UST çöküşünden çok fazla şey öğrendiklerinin altını çizdi.
  • USDD, diğer popüler blockchainlere de genişleyecek.

Justin Sun, Terra'nın aksine, Tron blockchainindeki en yüksek USDT arzına ev sahipliği yaptığını ekledi. Bu arada TVL (ağdaki toplam kilitli değer) bakımından Tron rakiplerinin aksine büyümeye devam ediyor. Yakın zamanda üçüncü sıraya yerleşerek Binance Smart Chain’i ardında bırakabilir. Önemli bir detay, BSC’de yüzlerce uygulama varken Tron bu TVL gücüne 9 uygulamayla ulaştı. Parasal büyüklük iddialı görünse de ağdaki aktif uygulamaların azlığı topluluğunun zayıflığına da işaret ediyor.

Tron kurucusu son derece iddialı;

“Amacımız USDD işlem çiftlerinin hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalarda USDT veya USDC'den daha fazla likiditeye sahip olmasıdır”.

Algoritmik stablecoinler düzenleyici baskıyı üzerine çekti. Bu sebepten yatırımcıların TRX ve USDD konusunda daha dikkatli olması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article