Düşüşü Bilen Analist, Bir Sonraki Boğa Piyasası İçin Tarih Verdi!

2 years ago 124

Kripto para piyasası zor bir dönem geçirirken, önde gelen analistlerden Rekt Capital mevcut ayı piyasasın ne zaman biteceğine dair ilginç bir teori paylaştı.

Analist, Halving Döngüsüne Dikkat Çekti

Bitcoin (BTC), dün sert bir düzeltme yaşayarak 20.000 dolar seviyelerine geriledi. Fed, merakla beklenen faiz kararını açıklarken, kripto para piyasası da bugün toparlanmaya başladı.  Bitcoin, %2 artışla an itibariyle 21.706 dolardan işlem görüyor, ancak haftalık grafiklerde hala %25 düşüşte. Kripto para analisti Rekt Capital'e göre, Bitcoin birkaç ay sürebilecek bir konsolidasyon aşamasına giriyor olabilir. Analist şunları kaydetti:

BTC, destek olarak 200 haftalık MA'yı ve  200 haftalık EMA seviyelerini direnç olarak tutmaya devam ederse, BTC burada, tıpkı 2018'de olduğu gibi bir ''birikim aralığı'' oluşturabilir. Bu durum,  konsolidasyonun Aralık ayına kadar bile sürmesine neden olabilir.

Ayrıca, Rekt Capital'in ayı piyasasının neden aylarca sürebileceğini açıklamak için başka ilginç bir teorisi de var. Bitcoin ve bir sonraki yarılanma (halving) döngüsü arasındaki ilişkiyi açıklayan Rekt Capital, taban fyatın 2022'nin 4. çeyreğinde gelebileceğini tahmin ediyor ve şunları ekliyor:

2015'te BTC, Halving'den 547 gün önce dibe vurdu. 2018'de BTC, Halving'den 517 gün önce dibe vurdu. Bitcoin, yaklaşan Nisan 2024 Halving'den 517-547 gün önce dip seviyesine ulaşacaksa, o zaman dip bu yılın 4. çeyreğinde gerçekleşecek.

 Santiment, Güncel Verileri Paylaştı

Bu hafta, Bitcoin yatırımcıları için oldukça zor bir dönem oldu. Lider kripto para birimi, son 18 ayın en düşük seviyesine gerilerken, zincir üstü veriler de önem  teşkil ediyor. Kripto veri şirketi Santiment, şu açıklamayı yaptı:

 Gerçekleşen kayıplarda Bitcoin işlemlerinin yapıldığını görmek sürpriz değil. Ve geçtiğimiz hafta, bu verilerin 2009'da sunulmasından bu yana en fazla gerçekleşen kayıpları gördü. Artan satış baskısı ve kapitülasyon riski,  sonunda dipleri gösterebilir .

Ayrıca, Bitcoin token sirkülasyonu 4,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Santiment'e göre, Trader'lar kesinlikle bu haftaki büyük fiyat düşüşlerine tepki veriyor. Bitcoin'in günlük token dolaşımı, 4.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 497 bin benzersiz BTC, taşındı. Bu, 6 Aralık 2017'den bu yana en yüksek miktar. Birçok analist, ayı piyasası sonunda BTC'nin yeni zirvelere ulaşabileceğini savunuyor.

Read Entire Article