Düşüşü Tahmin Eden Analist Bitcoin’de Bu İndikatörü İşaret Etti!

2 years ago 91

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolar seviyesinden işlem gördüğü tarihte kripto para biriminin grafiklerinde çift tepe modelini arayan analist, son açıklamalarına göre BTC grafiğinin iyi bir konumda olduğunu ileri sürdü.

Bitcoin'de Güçlü Dip Sinyali

Kıdemli analist Dave the Wave Twitter üzerinden 121.500 takipçisine kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin fiyatının iki farklı hareketli ortalamasını alan bir indikatörün (MACD) güçlü bir dip sinyali verdiğini belirtti. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin haftalık MACD’de güçlü bir dip sinyali veriyor. Bu sadece bir tesadüf mü yoksa teknik analiz mi?

Yatırımcıların olası trend dönüşlerini tespit etmek için sıklıkla kullandığı MACD kripto para birimlerinin hareketini saptamada oldukça etkili. Analistin takipçileriyle paylaştığı grafiğine bakıldığında, Bitcoin'in haftalık MACD indikatörü, 2015 ve 2018 ayı piyasalarının dip seviyelerini işaretleyen bir konumda yükseliyor gibi görünüyor.

Öte yandan kıdemli analist iyileşen bir konumda bulunan MACD'in yanı sıra lider kripto para biriminin uzun vadeli bir destek alanında gezindiğini ve bu durumun fiyat tablosu konusunda iyimser tablo çizdiğini belirtti. Konu hakkında uzman analist şunları söyledi:

Neden bu Bitcoin grafiğine güvenelim? Çünkü gerçekçi ve sürekli…. Grafiğe sürekli olarak hyper-boğa görünümü yansıtmak yerine bu konum gayet ideal.

Bitcoin'de Çift Direnç Bölgesi

Amiral gemisi kripto para biriminin günlük grafiğini ele alan uzman analist Bitcoin’in bir çift çapraz dirençle karşı karşıya olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda çok fazla direnç olmayan kısa vadeli bir direnişle karşılaşıyoruz. Bence bundan daha önemli olan kısım uzun vadeli ikinci direnç hattı.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.906 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa değerine göre en üst sıradaki kripto para birimi, son 24 saat içinde %6.5 oranından fazla düştü. Bitcoin ayrıca geçtiğimiz Kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %70 geride bir seviyede işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article