E-spor Uygulamasından Kripto İle Ödeme: Shiba Inu (SHIB) ve Bu Altcoinler Var!

2 years ago 119

Çok oyunculu spor oyunlarını içeren Esports platformu ThriveFantasy, artık Shiba Inu’nun (SHIB) da içinde bulunduğu altcoinlerle kripto ödemelerini FTX aracılığıyla entegre ediyor.

Ödeme Yöntemi Olarak SHIB

ThriveFantasy, genel olarak oyuncu aksesuarlarının kullanıldığı bir e-spor uygulaması olarak biliniyor. Platform; NFL, NBA, MLB, PGA, NHL, futbol ve kriket gibi geleneksel sporların yanı sıra DOTA gibi e-spor oyunları için yarışmalar ve turnuvalar sunuyor. Bunun yanı sıra kripto piyasasının önemli borsalarından olan FTX de, etkileyici bir büyüme ile ilerliyor. FTX, en son Mayıs 2021’de Shiba Inu’yu listelediğini duyurmuştu. Bununla beraber FTX, bu ödeme yöntemi ile SHIB’in yanı sıra Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Uniswap ve Dogecoin (DOGE)’yi de destekliyor.

Meme coin oluşlarıyla bilinen Dogecoin ve Shiba Inu’nun benimsenmesi bu ve benzeri gelişmelerle artıyor. SHIB, daha önce ABD merkezli lojistik şirketi NOYACK Logistics Income tarafından da kabul edilmişti. Ayrıca SHIB, yazılım şirketi Ubersmith ve Dubai merkezli Bake N More Cafe gibi yerlerde de kabul görüyor. Öte yandan BitPay ile SHIB, BitPay’in anlaşmalı olduğu birçok firmada ödeme yöntemi olarak kullanılıyor.

SHIB Gelişmeleri

Bunun yanı sıra SHIB, çoğunlukla SHIB tokenı yakımı ve balinaların sıkça SHIB almasıyla gündemden düşmüyor. Bu zamana kadar 15 milyardan fazla SHIB’in yakıldığı düşünülüyor. Uzmanlar, yakım ile arzdan kaldırma işleminin tokenın fiyatını artırarak yatırımcılara fayda sağlayabileceğini belirtiyor. Ancak uzmanlar, bunun her zaman garanti bir yol olmadığının da altını çiziyor.

Bu yazı yazılırken ise SHIB, son 24 saatteki %1’in üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 0,0000233 dolardan işlem görüyor. Her ne kadar SHIB, Robinhood listelenmesi ile nefes alıp fiyatını %20 kadar artırsa da gelişen süreçte bunu koruyamamış ve düşüşlerine başlamıştı. SHIB düştükçe de balinalar giderek bu meme tokena yöneliyor ve SHIB stoklarını artırıyor. En son BlueWhale0073 olarak bilinen Ethereum balinası zulasına 1,6 milyon dolar değerinde 70 trilyon SHIB tokenını daha ekliyor. Bu gelişme ile SHIB, balinaların USD değerine göre en çok tercih ettiği token olmaya devam ediyor.

Read Entire Article