Efsanevi İsim Peter Brandt’tan Bitcoin (BTC) Savunması!

2 years ago 97

Kripto para sektöründe kendini ispatlamış efsanevi isim Peter Brandt, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)  enerji tüketimi hakkında görüşlerini bildirdi.

Bitcoin Savunması

19 Temmuz Salı günü MicroStrategy CEO'su Michael Saylor Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin dijital bir metadır. Kendini enerji tüketimi ile güvence altına alıyor.

CEO Michael Saylor’un bu tweet’ine yanıt olarak, efsanevi isim Peter Brandt paylaşımı alıntılayıp şunları söyledi:

Bitcoin’i önemli bir yatırım aracı olarak değil de yalnızca fahiş bir enerji tüketimi olarak görmek oldukça yanlış bir düşünce. Şunu da belirtmeliyim ki Bitcoin’in enerji tüketiminden başka bir şey olmadığı düşüncesi büyük bir efsanedir.

Tweet dizinine devam eden efsanevi isim Peter Brandt, birçok Bitcoin'e sahip olduğunu ve beklenen yükseliş ihtimallerinin çoğunu kabul ettiğini belirtti. Bununla birlikte kıdemli yatırımcı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında, Bitcoin'in son düşüş hareketi öncesinde lider kripto para biriminin 2024 yılının başına kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine gelemeyeceğini öne sürmüştü.

Bitcoin Enerji Tüketimi

Öte yandan Bitcoin’in enerji tüketimi konusu, ağın çalışması için ihtiyaç duyduğu enerji miktarı konusunda iklim aktivistlerinden ve çevrecilerden sert eleştiriler almıştı. Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'nden alınan Haziran verilerine göre, Bitcoin'in tahmini yıllık güç tüketimi 93 TWh civarında. Bu rakam ile Bitcoin'in enerji kullanımını Güney Afrika ile eşit, ancak Arjantin ve Norveç'ten daha geride kalıyor.

Ek olarak lider kripto para biriminin enerji kullanımı hala Finlandiya'nın enerji tüketiminden daha yüksek. Ayrıca Bitcoin fiyatı düştükçe madencilik karlılığı düşüyor. Sonuç olarak düşen kar oranı seviyesi ile Bitcoin madencileri oldukça büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu durum ise potansiyel olarak güç kullanımı ve hash oranının azalmasına sebebiyet veriyor. Bitcoin'in enerji kullanımı, fiyatında yaşanan düşüş ile Haziran ayı ortalarında %25 oranında azaldı.

Read Entire Article