Efsanevi Yatırımcıdan Çarpıcı Açıklama: Kripto Para Rönesans’ı Yakın!

2 years ago 89

Kripto para piyasası kapitalizasyonu, Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırma taahhüdü sebebiyle bu yıl içerisinde neredeyse %70 oranında düştü. Efsanevi yatırımcı Stanley Druckenmiller piyasa hakkında dikkat çeken görüşlerini bildirdi.

"2023 Resesyonu"

Çarşamba günü CNBC'nin Delivering Alpha konferansında konuşan efsanevi ABD'li yatırımcı, mevcut makroekonomik koşullarını tartışarak, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin mevcut konumdan nasıl etkilenebileceğine dair açıklamalarda bulundu. Druckenmiller, ABD ekonomisinin orta vadede bir "sert inişten" zarar görebileceğini düşündüğünü belirterek, "2023'te resesyon olmazsa hayrete düşeceğini" de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte efsanevi isim Stanley Druckenmiller, ABD'nin "başının belada" olduğunu ileri sürerek, ekonominin kötüleşen durumu nedeniyle mevcut piyasa şartlarının oldukça zorlu geçebileceğini belirtti. Druckenmiller'ın yorumu, dünya çapındaki yatırımcıları korkutmak için yeterli olsa da kripto para birimi meraklıları için şartların daha iyimser olduğunu öne sürdü. Druckenmiller, insanların bankalara olan güvenini kaybetmeye başladığı zaman bir kripto para “Rönesansı” fikrinin ortaya çıkacağını iddia etti.

Federal Rezerv Etkisi

Dünyanın en güçlü merkez bankası olan Federal Rezerv, enflasyon yükselirken Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin bu durumdan etkilenmediği için bu yıl içerisinde küresel piyasaları sıkı bir şekilde kontrol etti. Kripto para birimi alanının değeri, esas olarak piyasanın tükenmesi ve FED'in faiz oranlarını yükseltme taahhüdü sebebiyle Kasım 2021 zirvesinden yaklaşık %68 oranında daha düşük seviyelerde.

FED, 21 Eylül'de art arda üçüncü 75 baz puanlık artış açıklaması, Bitcoin, Ethereum ve hisse senetlerinin düşmesine neden oldu. Fed Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının %2'lik bir enflasyon oranını hedeflediğini defalarca belirtti. Ancak enflasyon önemli bir yavaşlama göstermedi. Bitcoin, 69.000 dolarlık zirvesinden %70'in üzerinde düşüşle devam ederken, devam eden ekonomik belirsizliğin ortasında bir miktar rahatlama da görüldü. Ancak, FED'in sıkı politikası bu yıl kripto para piyasalarını büyük ölçüde etkiledi ve piyasadaki düşüş devam ediyor. Druckenmiller'in argümanı, insanların FED gibi merkez bankalarına olan güvenini tamamen kaybedebileceği ve bu durumunda bir sıçramaya sebep olabileceği yönünde.

Read Entire Article