El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 80 Adet Bitcoin Daha Satın Aldıklarını Duyurdu!

2 years ago 102

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 80 adet BTC daha satın aldıklarını duyurdu. Eylül 2021'de Bitcoin'i ilk yasal para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi, rezervlerine 80 adet Bitcoin daha ekledi.

El Salvador, 80 Adet BTC Daha Satın Aldı

Eylül 2021'de Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, 80 adet BTC daha satın aldı. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, günün erken saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımında 19.000 dolar fiyat seviyelerinden 80 adet daha Bitcoin satın aldıklarını duyurdu. Bukele, Twitter paylaşımında "Bitcoin gelecektir. Ucuza sattığınız için teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Öte yandan kripto para piyasasındaki volatilite de günün erken saatlerinde önemli ölçüde artış gösterdi. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kaydettiği son değer kayıplarının ardından 19.450 dolar seviyelerine geriledi.

Kripto Para Piyasası Düşüşte

Piyasadaki çoğu kripto para birimi, Bitcoin'in 20.000 doların altına gerilemesi ile birlikte düşüş yönlü fiyat hareketlerine hız kazandırdı. Kripto para piyasasındaki volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 336 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu. Öte yandan kripto para piyasasının toplam değeri ise önemli bir düşüş yaşadı ve 907 milyar dolara geriledi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article