El Salvador Maliye Bakanından Açıklamalar: Bitcoin Tahvillerindeki Gecikmenin Perde Arkası!

2 years ago 115

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, 15-20 Mart tarihleri arasında çıkarılması beklenen Bitcoin tahvilleri ile ilgili birtakım açıklamalar yaptı. Zelaya, Bitcoin tahvillerinin çıkarılması adına doğru zamanlamanın önemine vurgu yaparak küresel piyasalardaki belirsizliğe işaret etti.

El Salvador Maliye Bakanının Açıklamaları

El Salvador’un 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvillerini 15-20 Mart tarihleri arasında piyasaya süreceği öngörülüyordu. El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya da bu bağlamda söz konusu gecikme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Zelaya, ülkenin Bitcoin tahvillerini çıkarmaya hazır olduğunu, ancak doğru zamanlamanın olduğunu dile getirdi. Yerel bir haber programına verdiği röportajda Zelaya, Bitcoin tahvilleri adına net bir tarih vermese de El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin onay vermesini beklediklerini belirtti. Bitcoin tahvilleri adına net bir tarih vermeyen Zelaya, tahvillerin en geç Eylül ayında çıkarılmasını beklediğini söyledi.

El Salvador Bitcoin'deki (BTC) Düşüşü Fırsat Bildi! 150 Bitcoin Daha Satın Aldı

Bitcoin Tahvilleri Adına Net Bir Tarih Belirlenmiş Değil

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, 11 Mart’ta katıldığı bir televizyon programında da Bitcoin tahvillerinin gecikebileceğinin sinyalini vermişti. Zelaya, Rusya-Ukrayna savaşının burada çok önemli bir faktör olduğunu ve küresel piyasalarda bir belirsizlik oluşturduğunu birçok kez dile getirdi. Bu bağlamda yapılan resmi açıklamalara göre, Bitcoin tahvilleri adına hala net bir tarih belirlenmiş değil. Ayrıca Bitcoin tahvillerinin gecikmesine ilişkin çeşitli açıklamalar yapan Zelaya, 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvillerine kamuoyunda oldukça büyük bir ilgi olduğunu da sözlerine ekledi.

Read Entire Article