El Salvador Maliye Bakanından Bitcoin için “Var Olmaya Devam Edecek” Açıklaması

2 years ago 87

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, El Salvador'un Bitcoin'i (BTC) resmi para birimi olarak kabul etmesinin, hükümetin BTC alımlarından dolayı yüzde 50'nin üzerindeki zararına rağmen işe yaradığını iddia etti.

"Var Olmaya Devam Edecek"

Alejandro Zelaya, Çarşamba günü Bloomberg' verdiği röportajda, Bitcoin'in benimsenmesinin El Salvador'un banka kullanmayan nüfusu için faydalı olduğunu ve ayrıca ülkeye turizm ve diğer alanlarda yatırımlar çektiğini belirterek, en büyük kripto para için "Var olan ve zemin kazanan ve önümüzdeki yıllarda da var olmaya devam edecek bir fenomen" ifadelerini kullandı.

Geçen yılın Eylül ayından bu ayın başına kadar El Salvador toplam 103,9 milyon dolar karşılığında 2 bin 301 BTC satın aldı. Temmuz başı itibariyle ülkenin BTC portföyü yüzde 55'in üzerinde kayıpla 46.6 milyon dolar değerindeydi. Kripto para piyasalarındaki son yükselişle birlikte ülkenin portföyü şimdi yaklaşık 55.3 milyon dolar değerine ulaştı.

Latin Amerika ülkesi El Salvador, en büyük kripto parayı benimsemesi nedeniyle ana akım finans kurumlarından gelen eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Uluslararası Para Fonu (IMF), Ocak ayında ülkeyi Bitcoin'e verdiği resmi para birimi statüsünü geri alarak kararında geri adım atmaya davet etti.

Zelaya, "Yeni teknolojiler, insanların önceki yıllarda web siteleri ve dijital iş gibi şeylerden nasıl korktuklarını gösterdi, ancak zaman içinde gerçekliğin kendini dayattığı görüldü" diyerek Bitcoin kararlarından geri adım atmayı düşünmediklerini ima etti.

Beklenen Bitcoin Tahvili

El Salvador, bu yılın başında 1 milyar dolarlık bir Bitcoin tahvili çıkarmayı planlamıştı, ancak olumsuz piyasa koşulları nedeniyle tahvilin çıkarılmasın Mart ayında erteledi. Zelaya, koşulların düzelmesi durumunda hükümetin beklenen tahvil konusunu yeniden gözden geçireceğini de ekledi.

Bitcoin, gün içinde kaydettiği yüzde 4,02 yükselişle 24 bin doların hemen altında, 23 bin 703 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasalarının toplam değeri ise 1 trilyon doların üzerinde, 1.1 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Read Entire Article