Elon Musk Bu Gelişmelerle Dogecoin (DOGE)’nin Fiyatını Etkiliyor!

2 years ago 118

Bir Dogecoin hayranı olan Elon Musk, yaptığı etkinliklerle adından söz ettirmeye ve DOGE’nin fiyatına etki etmeye devam ediyor. Musk, Cyber Rodeo etkinliği düzenleyerek bu etkinlikte Drone ile Dogecoin’e sahip olmasıyla onun fiyatını yükseltiyor.

DOGE’nin Fiyat Artışı

Musk, Texas Gigafactory için yapılan bu lansman etkinliğinde hem açılışı kutlamak için bu coşkulu etkinliği düzenliyor hem de DOGE hayranlığını bir kez daha vurgulamış oluyor. Etkinlik sırasında, bir DOGE maskotunun da olması gözlerden kaçmıyor.

Bu süreçte Dogecoin (DOGE)’nin fiyatı %5’in üzerinde bir artış görerek 0,1527 dolara kadar ulaştı. Bu yazı yazılırken ise DOGE, son 24 saatteki yaklaşık %1,45 düşüşüyle 0,145 dolardan işlem görüyor. Ayrıca DOGE, haftalık %6,4 ve aylık %25,4’lük yükselişleriyle de dikkat çekiyor. Her ne kadar etkinlik DOGE’nin fiyatını yükseltse de sonrasında bu en popüler meme token olan DOGE, 1,45 dolar civarına tekrardan dönüyor.

Twitter ve Dogecoin

Öte yandan Elon Musk, Twitter’da %9,2’lik bir hisse satın almasıyla da konuşuluyor. Tesla’nın CEO’su hali hazırda Twitter’ı çok aktif olarak kullanıyor. Bu hisselerle beraber Musk, Twitter’ın yönetim kadrosuna da katılmış oldu. Dolayısıyla Musk’ın Twitter’da bir bağış kabul ödeme aracı olarak DOGE’yi oylamaya sunacağı düşünülüyor.

Bu hisse alımı ile Twitter’ın en büyük hissedarı olan Musk, imzalanan anlaşma ile %14,9’dan fazla hisse alımı daha yapabilir. Musk, Twitter’da iyileştirmeler yapacağını daha önce bildirmişti. Yatırımcılar ve DOGE severler bu iyileştirmelerin DOGE’yi de içereceğini düşünüyor. Ayrıca Musk, bir düzenleme butonu eklenebileceğini de bildiriyor. Dogecoin’in yaratıcısı, DOGE’nin Twitter’da bağış yöntemi olarak kullanılmasını sürekli olarak dile getiriyordu. DOGE ekosistemi, artık bunun Musk ile imkanlı olabileceğine inanıyor. Musk’ın DOGE hayranlığı, kripto piyasasınca çokça biliniyor ve dolayısıyla gelişmelerin bunlarla bitmeyeceği de düşünülüyor.

Read Entire Article