Elon Musk, Dogecoin Kurucusuna Demediğini Bırakmadı!

2 years ago 95

Sahnelere geri dönen Elon Musk, kripto paralarla ilgili paylaşımlarına devam ediyor. Dogecoinin kurucusuyla uzun bir tartışma yaşadı. Peki tartışmanın sebebi neydi? Geçtiğimiz yıl kripto para yatırımcılarına dünyayı dar eden Musk, tam kripto paralardan uzak kalıyor derken eski formuna geri dönüyor. İşte detaylar.

Elon Musk ve Dogecoin

Twitter'da Dogecoin'in kurucularından olan Jackson Palmer'ı hedef alan Elon Musk sahnelere geri döndü. Palmer, dünyanın en zengin adamı olan Musk’ı "dolandırıcı" olarak nitelendirdi. Avustralyalı haber sitesi Crikey ile yaptığı röportajda Palmer, Twitter'da kripto dolandırıcılıklarını belirlemeye yardımcı olabilecek bir bot oluşturduktan birkaç yıl önce Musk'a Twitter'da mesaj gönderdiğini söyledi. Palmer, Musk'ın Python betiğini nasıl çalıştıracağını bilmediğini söyledi.

Palmer şunları söyledi;

“Bir gün vaat ettiğini yerine getirebileceği umuduyla bir vizyon satıyor, ancak bunu bilmiyor. Biliyormuş gibi yapmakta gerçekten çok iyi. Bu, Tesla'nın tam otonom sürüş vaadiyle çok açık görünüyor”.

Özetle Musk’ın popüler yazılım dili Python hakkında temel seviyede bile bilgi sahibi olmadığını iddia ediyor.

Elon Musk Cevabını Verdi

Musk, salı günü Palmer'ın 2018'deki koduyla ilgili olarak "Çocuklarım 12 yaşındayken Jackson'ın bana gönderdiği saçma sapan senaryodan daha iyi kod yazıyor" dedi.

2015 yılında "toksik" bir kültüre atıfta bulunarak Dogecoin'den ayrılan Palmer, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in 2018'de kendisine benzer bir spamla mücadele algoritması üzerinde çalıştıklarından bahsettiğini söyledi. Yine de Palmer, dolandırıcılık taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiğinden, kodun bugün işe yaramayacağını kabul ediyor.

Twitter'ı satın alma sürecinde olan Musk bununla da kalmadı. Palmer'ın milyarderin sürekli olarak teşvik ettiği bir kripto para birimi olan Dogecoin ile ilişkisini sorguladı.

“Palmer, hiçbir zaman tek bir Dogecoin kodu yazmadığını söylemeyi her zaman unutuyor”.

O zamandan beri silinen bir tweet'te Palmer, Dogecoin'in ortak yaratıcısı Billy Markus'u Musk'ın suçlamasına yanıt vermeye çağırdı. Markus, Twitter'da, "Bizden sonraki insanlar, kod temelinde ya Jackson'dan ya da benim yaptığımdan katlanarak daha fazlasını yaptı" diye yazdı.

Palmer, kendini Musk'ın hedefinde bulan ilk kişi değil. Son aylarda Tesla CEO'su, Rusya'nın uzay ajansı başkanı ve Biden İdaresi ile Twitter tartışmalarına girdi.

Dogecoin Nasıl Kuruldu?

Hem Palmer hem de Markus artık Dogecoin üzerinde çalışmıyorken, ikisi kripto para birimini 2013 yılında şaka olarak başlattı. Eski bir IBM yazılım mühendisi olan Markus ve bir Adobe yazılım mühendisi olan Palmer, meme tokeni ilk oluşturduklarında tanışmamışlardı bile. Palmer şaka olarak "Dogecoin"e yatırım yapmak hakkında tweet attı ve dogecoincom alan adını satın aldı.

Markus siteye tesadüfen rastladı ve daha geniş özelliklerle insanlara hitap edebilecek bir dijital para birimi programlama çabalarıyla ilgili olarak Palmer ile temasa geçti. İki mühendis, yıl içinde Dogecoin'i piyasaya sürdü. Dogecoin bugün dünyanın en değerli kripto paraları arasında yer alıyor.

Read Entire Article