Elon Musk’ın Desteklediği Altcoin Müjdeyi Verdi!

2 years ago 93

Bitcoin’lerinin önemli bir kısmını satmış olsa da Elon Musk kripto paraların geleceğine inandığını söylüyor. Özellikle Dogecoin’e olan bağlılığı onun DogeFather olarak isimlendirilmesine sebep oldu. Dogecoin ağındaki geliştirmelerle geçtiğimiz yıl fazlasıyla meşgul olan Musk, hedeflerinden bir kısmına ulaşmış olabilir. En büyük meme token neler yapıyor? Detaylar haberimizde.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin ağ için en büyük tehditlerden birini çözdüğünü açıkladı. Önemli güvenlik güncellemeleri yapılan ağda verimlilikte artırılıyor. Dogecoin geliştiricisi Patrick Lodder, son yükseltmenin ağdaki dust limiti ciddi anlamda azaltacağını söyledi.

“Bu sürüm, Dogecoin ağındaki tüm katılımcılar için dust limiti 1 DOGE'den 0,01 DOGE'ye değiştiriyor."

 Burada bahsedilen dust limit herhangi bir adresin ağı kullanabilmesi için ihtiyaç duyduğu en düşük coin/token miktarıdır. Bu rakam Dogecoin için 1 seviyesindeyken 0,01’e düşürülmüş oldu. Dogecoin geliştiricisine göre, Dogecoin'in karşı karşıya olduğu en büyük tehdit olan spam ile mücadele etmek için bu sınır 8 yıl önce konulmuştu.

Dogecoin Hedefine Koşuyor

Elon Musk, Dogecoin’in ödemelerde kullanılabilmesi için daha ucuz ve hızlı hale getirilmesi gerektiğini söylemişti. Bu doğrultuda geliştiricileri teşvik etti ve ilk önemli adım atıldı. Dogecoin ağı nispeten düşük blok aralığı ve 1 megabaytlık blok alanına sahiptir. Ağın hedefi insanların daha ucuz bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmesidir. 2014 yılına kadar durum böyleydi ancak yüksek spam riski ve saldırılar yukarıda bahsedilen dust limiti zorunlu hale getirdi. Son güncelleme ile bu kaldırıldı ve farklı önlemler alınıyor. Yani Dogecoin aslına dönüyor diyebiliriz.

Dogecoin ekibi ayrıca, yükseltmenin, özellikle yüksek trafikli durumlarda bilgi işlem kaynaklarının yönetimini daha verimli ve esnek hale getireceğini söylüyor.

“Tüm işlem duyurularında sıkı kontroller, limitler ve zaman aşımları uygulayarak ve hangi eşin seçileceğine karar verirken giden bağlantılara öncelik vererek, işlem madenciliği yapılmadan önce duyuru aşamasında işlem bilgilerini (yanlışlıkla veya başka şekilde) saklayan eşlerin etkisini önemli ölçüde azaltacağız. Bu, tüm ağın esnekliğini artırır ve baştan sona işlem aktarımının güvenilirliğini güçlendirir”.

Dogecoin yazı hazırlandığı sırada 0,068 dolardan alıcı buluyor. ATH seviyesi olan 0,73 dolardan %90 aşağıya düşmüş olsa da tüm zamanların en düşük fiyatı olan 0,00008547 (Mayıs 2015) doların %80200 üzerinde alıcı buluyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article