Elon Musk’ın Favori Altcoin’inde Yatırımcılar Başabaş Seviyede!

2 years ago 93

Köpek temalı kripto para Dogecoin (DOGE), 2021'in ilk yarısında gösterdiği başarısını tekrarlamak için mücadele veriyor olsa da o günlerdeki performansından oldukça uzakta. Altcoin'in performansındaki bu düşüş yatırımcıların kâr etme durumunu etkileyen kritik bir senaryo.

Yatırımcılar Başabaş Seviyede

14 Temmuz itibariyle para kazanan DOGE yatırımcılarının sayısı zarar eden yatırımcıların sayısıyla eşitlendi. CoinMarketCap'in verilerine göre, mevcut DOGE fiyatına göre yatırımcıların kâr ve zarardaki payı yüzde 48 ile başabaş seviyeye geldi.

Son 7 günde değerinin yaklaşık yüzde 15'ini kaybeden DOGE, yazım sırasında 0,06011 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasaları son aylarda düşüş trendinden çıkma mücadelesi verirken, Dogecoin'in kârlılığı nötr seviyeye doğru hareket ediyor. Özellikle, kârlılık arttığında, yatırımcıların portföylerini riskten ardırmak için kâr alma olasılıkları daha yüksektir. Bununla birlikte, yatırımcılar mevcut tarafsız durumla başka bir ralli umuduyla kripto paralarını satmadan tutabilirler.

DOGE'un fiyat hareketi Bitcoin gibi varlıklarla ilişkili olsa da, Tesla CEO'su Elon Musk  gibi ünlü destekçilerin devam eden desteğine rağmen önemli bir toparlanma kaydedemedi. Musk, düşen fiyatlarının ortasında DOGE almaya devam ettiğini doğruladı ve kısa vadeli bir rallinin fitilini ateşledi. Musk'ın önünü açtığı ve köpek temalı kripto para tarafından desteklenen "DOGE-1 Mission to the Moon" adlı uzay görevi için çalışmalar gecikmelere rağmen sürüyor. Gelişmenin, DOGE'nin fiyatında bir ralliyi tetiklemesi bekleniyordu, ancak kripto para piyasalarındaki düşüş fiyatı aşağı çekti.

DOGE Hype'ındaki Düşüş

Öte yandan DOGE'un fiyat düzeltmesi, köpek temalı kripto parayı çevreleyen hype'ın azalmasına neden oldu. Kripto para, ödemelerde kullanma gibi son aylarda önemli girişimler görse de 2021'deki rallisinin merkezinde yer alan sosyal medya platformlarından gelen hype'tan yoksun durumda.

Kârlılık ve zararlardaki tarafsızlığa rağmen DOGE, yatırımcılardan ilgi görmeye devam ediyor. Google Trends'ten alınan veriler, Amerika Birleşik Devletleri'nde Dogecoin aramalarının kripto paralar arasında en üst sırada olduğunu gösteriyor.

Read Entire Article