Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Almasında Dikkat Çeken Binance Detayı!

1 year ago 65

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'ın Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecinde sermaye yatırımcısı olarak yer aldığı açıklandı.

Binance CEO'su: Heyecanlıyız

Dev kripto para borsası Binance'ın Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alma sürecinde sermaye yatırımcısı olarak yer aldığı açıklandı. Binance'ın kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, konuya ilişkin yaptığı yorumda "Elon'un Twitter için yeni bir vizyonu gerçekleştirmesine yardımcı olabileceğimiz için heyecanlıyız. Kripto ve Blockchain teknolojisinin kullanımını ve benimsenmesini genişletmek için sosyal medya ve web3'ü bir araya getirmede rol oynamayı hedefliyoruz." dedi.

Binance'in 44 milyar dolarlık anlaşmadaki yatırım haberi, Musk ve Twitter arasında aylardır süren ve büyük ses getiren görüşmelerin ardından geldi. Mayıs ayında Binance, Musk'ın sosyal medya platformunu satın almasının yanı sıra Twitter'a yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık taahhütte bulunmuştu.  The Block'a konuşan bir Binance sözcüsü, "İlk taahhüdümüz aynı kalıyor ve gelecekte ortaklığı büyütme fırsatlarını keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Öte yandan Musk'ın 44 milyar dolara Twitter'ı satın almasının ardından değişiklik süreci hızla başladı. Anlaşmanın dün tamamlanmasının ardından Musk'ın CEO Parag Agarwal da dahil olmak üzere Twitter'ın üst düzey yöneticilerinin işine son verdiği açıklandı. Bloomberg, bugün Musk'ın Twitter'da icra kurulu başkanı rolünü üstlenmeyi ve sosyal medya platformundaki ömür boyu hesap askıya alma sürecini sona erdirmeyi planladığını bildirdi.

Elon Musk, Twitter'ı Neden Aldığını Açıkladı

Elon Musk, 27 Ekim'de kişisel Twitter hesabından sosyal medya platformunu neden satın aldığına açıklık getirirken, reklam politikasına dair çok fazla asılsız söylentinin yazılıp çizildiğini ve birçoğunun gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Sosyal medyanın yanlış amaçlarla kullanıldığında tehlikeli bir araç olabileceğini vurgulayan Musk, sosyal medya platformlarının aşırı sağcı ve solcu kesimlerde polarizasyonu ve nefret söylemini körüklediğini belirtti. Twitter'ı almasının arkasındaki nedenin para olmadığını söyleyen Musk, politik ve diğer tür farklılardan kaynaklanan nefret ortamına son vermeyi hedeflediğini açıkladı. Musk, ayrıca çok sevdiği insanlara ve insanlığa hizmet etmek için böylesi bir adım attığını kaydetti.

Read Entire Article