Elon Musk’ın Twitter İçin Kripto Para Önerisi!

2 years ago 100

Dünyanın en zengin ismi olan Elon Musk birkaç yıldır kripto paralarla yakından ilgileniyor. Son günlerde de gündeminde Twitter var. Ünlü milyarderin hedefi Twitter’ı satın alarak özgürleştirmek. Satış süreciyle alakalı devam eden anlaşmazlıkların ortasında Musk, şirketin önemli bir toplantısına dahil oldu.

Twitter İçin Kripto Para Önerisi

Elon Musk daha önce de Twitter’ın kripto paralarla entegre edilmesi konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Son katıldığı toplantıda ise kripto paraların da dahil olduğu bir ödeme sisteminin gerekliliğinden bahsetti. Tesla CEO’su spam hesaplar konusunda ikna olursa şirketi satın alarak kripto paraları platforma getirmeyi hedefliyor.

Twitter hali hazırda NFT’lerin profil resmi olarak kullanılmasına izin veriyor. Aynı zamanda içerik oluşturucuların kripto para adreslerini profillerine eklemesine imkan tanıyor. Böylece Twitter kullanıcılar kripto para türünden bahşiş alabiliyor.

Elon Musk Twitter

Elon Musk, Twitter’ın yaklaşık 44 milyar dolara satış planını onaylamasından yaklaşık iki ay sonra Perşembe sabahı Twitter'da herkesin katıldığı bir toplantıya katıldı. Bir şirket satın alınırken bu tür toplantılar gelenekseldir. Musk, ilk olarak Nisan ayında Twitter çalışanlarıyla görüşmeyi kabul etmişti. Bugün yapılan toplantıda Musk, Twitter vizyonuna örnek olarak Çin sosyal medya ve mobil ödeme uygulaması WeChat ve TikTok'u övdü ve iki uygulamanın milyonlarca sadık kullanıcı kazandığına dikkat çekti.

Yapılan toplantı Musk'ın satın almayı tamamlayıp tamamlayamayacağına dair soruların ortasında geldi. 13 Mayıs'ta Musk, platformdaki sahte ve spam hesaplar hakkında ek bilgi ararken anlaşmanın "beklemede" olduğunu tweetledi. O zamandan beri, Twitter'ın bu tür hesapların sayısı hakkında bilgi vermesinde ısrar etmeye devam etti. 8 Haziran'da Washington Post, Twitter'ın bu taleple ilgili şeffaf verileri paylaşacağını açıkladı.

Elon Musk platformdaki sahte hesaplarının %5’in üzerinde olduğunu düşünüyor ve bu durumda satın almayı iptal etmeyi hedefliyor.

Tüm bunlar olurken bugün bir grup Dogecoin yatırımcısı adına Elon Musk’a 250 milyar dolarlık bir dava açıldı. Elon Musk ve şirketlerinin Doge fiyatını pompaladığını ve böylece mağdur olduklarını söyleyen yatırımcılar zararlarının tazminiyle birlikte Musk’ın cezalandırılmasını istiyor.

Read Entire Article