Elon Musk Sonrası Twitter’da Neler Değişecek? Kripto Planları Neler?

1 year ago 72

44 milyar dolarlık Twitter satışı tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Ancak Musk geri adım attı ve satış tamamlandı. Platformdaki botların tüm hesapların %5’inden fazlası olduğunu düşünen Elon Musk anlaşmayı bozmuştu. Ardından Twitter anlaşmayı mahkemeye taşıdı ve süreç böylece tamamlandı. Peki bundan sonra ne olacak? Twitter’da neler değişecek?

Twitter’da Neler Değişecek?

Daha önceki Twitter politikalarını eleştiren Tesla CEO'su Elon Musk, şimdi sosyal medya devinin başında. Twitter'daki üst düzey yönetici pozisyonları için bir dizi değişiklik duyuruldu. Musk şirketteki birçok önemli ismi kovdu. Twitter’ın kodlarını incelemeleri için Tesla’nın yazılım mühendislerinden bir ekip getirdi ve şimdi neler yapabileceğine bakıyor. Elon Musk'ın Twitter CEO'su rolünü üstlenebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Bloomberg, yeni bir Binance ekibinin blockchain teknolojisi ve kriptonun Twitter'a nasıl fayda sağlayabileceğini araştıracağını açıkladı.

Şirket sözcüsü, planların henüz erken bir aşamada olduğunu ve ayrıntılar üzerinde çalışıldığını söyledi. Geçen yıl Kasım ayında Twitter, NFT ve kripto özelliklerini geliştirmek için bir ekip kurmuştu. Şimdilik profil resimlerinde NFT kullanılabiliyor ve bağış seçeneğiyle kullanıcıların kripto cüzdanlarına erişilebiliyor. Daha önce Elon Musk, kripto dolandırıcılığı botlarının tweetleri de dahil olmak üzere platformun tartışmalı ve sorunlu içeriğe yaklaşımını değiştirmeyi düşüneceğini belirtmişti.

Tesla şefi TED Küratörü Chris Anderson'a "En önemli önceliğim spam ve dolandırıcılık botlarını ve Twitter'daki bot ordularını ortadan kaldırmak olurdu" demişti.

Twitter-Musk tartışmasının ortasında, milyarder ve birkaç üst düzey patron arasındaki özel mesajlar kamuoyuna açıklandı. Konuşmada Elon Musk'ın, eski CEO Jack Dorsey'in Twitter benzeri bir oluşumu hükümet ve reklamveren kontrolüne karşı dirençli hale getirme fikrini benimsediği bildirildi. Çözüm olarak merkezi bir şirket yerine vakıf tarafından finanse edilen bir 'açık kaynak protokolü' önerdi ve Musk bunun 'ilginç bir fikir' olduğunu düşündü.

Musk ayrıca platformun ifade özgürlüğüne saygılı bir yaklaşım benimseyeceğini ve insanların paylaşımlarında artık özgür olduğunu açıkladı. Tamamen kapatılan hesaplar için bir inceleme ekibi oluşturacağını ve Trump dahil birçok hesabın açılabileceğini ima etti. Bu arada Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton Musk'a şunları söyledi: kuş bizim kurallarımıza göre uçacak. Mesaj, milyarderin platformun önceki moderasyon politikalarına ilişkin 'ifade özgürlüğü' esprisine yanıt niteliğindeydi.

Twitter Kripto Para Planları

Elon Musk, Twitter’ı Web3 hedefleri doğrultusunda hayata geçireceği X-App’i hızlandırmak için satın aldı ve bunu daha önce de ifade etti. Dünyanın en zengin ismi olan Musk, içinde birçok uygulama bulunan gelişmiş bir sosyal medya deneyimi hedefliyor. Bunu yaparken en büyük desteği de kripto para topluluğundan alacak veya almak zorunda. Web3, NFT ve Blockchain alanındaki ilerleme büyük ölçüde kripto para endüstrisi tarafından ilerletiyor. Hatta Google bu pastadan pay almak ve gelecekteki güçlü pozisyonuna zemin oluşturmak için Ethereum geliştiricilerine özel yeni bir ürün bile duyurdu.

Şimdilik beklenen Twitter’ın dahili bir kripto para cüzdanı çıkarması ve Twitter Blue ödemeleri için kripto paraları desteklemesidir. Nitekim bu minvalde sızıntılar da geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Dogecoin’in %100’ün üzerinde artış yaşaması ve kripto paraların birkaç gündür yükselmesi bir sürpriz değil.

Read Entire Article