Elon Musk’tan Heyecanlandıran Dogecoin Hamlesi: Düdük Çalın!

2 years ago 76

Dogecoin (DOGE), son dönemde yaşadığı sert düzeltmeler nedeniyle popülaritesinde ivme kaybederken, Elon Musk'tan yine önemli bir DOGE hamlesi geldi.

Sadece Dogecoin ile..!

Tesla, henüz piyasaya sürülmeyen elektirkli pick-up modeli Cybertruck'tan esinlenilerek tasarlanan ve geçen yıl Aralık ayında 50 dolardan satışa çıkardığı düdüğü Cyberwhistle’ı sadece Dogecoin ile satın alınabilir hale getirdi. Paslanmaz çelikten üretilen düdüğün normal düdüklerden işlev olarak bir farkı bulunmuyor. Tesla CEO’su, bu ilginç gelişmeyi Twitter üzerinden “Düdük çalın!” ifadeleriyle duyurdu. Musk’ın paylaşımının ardından ürün, saatler içerisinde tamamen tükendi. Yayımlanan detaylara göre, her bir düdük, 1000 DOGE karşılığında satıldı. Söz konusu fiyat, 60 doların biraz üzerinde bir tutara karşılık geliyor. Satılan ürünlerin, 4 ila 6 hafta içerisinde alıcılara teslim edileceği belirtildi.

Elon Musk, daha önce pek çok kez Dogecoin’e verdiği destek nedeniyle eleştirimişti. Birçok kişi Musk’ı pump&dump yapmakla suçlarken, Musk Doge sevdasından vazgeçmedi. Musk, geçen sene Tesla'nın aksesuar, anahtarlık ve kıyafet  gibi yan ürünlerinde DOGE ile ödeme kabul edileceğini duyurmuştu. Musk ayrıca,  SpaceX'in de şapka, çanta, anahtarlık ve poster gibi ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağını söylemişti.  Musk, DOGE fiyatı üzerinde manipülasyon yaptığı gerekçesiyle 258 milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Sektörü şaşırtan davada Musk, Dogecoin’i fiyatını manipüle etmek ve değerini artırmak için saadet zinciri oluşturmakla suçlandı. Manhattan Federal Mahkemesi’ne sunulan dava dosyasında; Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company’nin de adı da yer alıyordu. Açılan davada, Elon Musk ve şirketlerinin DOGE fiyatını bilerek artırdığını iddia ediyordu.

Dogecoin, Eylül’de İvme Kazanacak mı?

DOGE, iki yıl içerisinde yüzde 36.000 değer kazanmayı başardı. Ancak, DOGE daha sonra büyük bir çöküş yaşayarak hayal kırıklığı yarattı. Küresel ekonomideki belirsizlik ve Bitcoin’in (BTC) zayıf performansı göz önüne alındığında, DOGE fiyatının hangi yöne gideceği de merak ediliyor. Trader’lar, DOGE’nin 30 Eylül’e kadar 0.1 dolar seviyesine yükselip yükselemeyeceğini endişe içerisinde bekliyor.

Yaptığı doğru tahminler ile gündemde kalmayı başaran CoinMarketCap topluluğu, DOGE fiyatının Eylül’de ivme kazanacağını ve ay sonunda 0,08991 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 0,1 dolardaki kritik psikolojik seviye, büyük önem arz ediyor. DOGE, an itibariyle 0.06 dolardan işlem görüyor. Bu, Eylül sonuna kadar DOGE fiyatının %41 artacağı anlamına geliyor.  Ankette, an itibariyle 1.079 kişi oy kullandı.

Read Entire Article