Elon Musk’tan Sonra Bir Milyarder Daha Kripto Paralara Giriyor!

2 years ago 87

Dünyadaki en büyük kişisel servet, muzip milyarder Elon Musk’a ait, kripto paralarla yakından ilgilenen Musk bu alanda daha fazla büyüme bekliyor. Musk, Rusya Başkanı Putin’in kendisinden daha zengin olduğunu iddia etse de resmi verilerde onu geçebilen şimdilik yok. Tesla ve SpaceX CEO’su popüler meme token Dogecoin (DOGE) ile yakından ilgileniyor.

Milyarderler Kripto Paraya Giriyor

Tesla CEO'su Elon Musk, Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin dahil olmak üzere kripto para birimlerine yaptığı yatırımı kabul ettikten sonra, başka bir milyarderin kripto para planları ortaya çıktı. Bu kişi Sarath Ratanavadi'den başkası değil. Enerji şirketi Gulf Energy Development'ın CEO'su Sarath Ratanavadi, aynı zamanda Tayland'ın en zengin ikinci kişidir. Taylandlı milyarder, şirketinin kazançlarını artırmak için kripto para birimine yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi. Trilyon dolarlık yatırım şirketleriyle aynı görüşü paylaşan Ratanavadi, kripto para ekosisteminin güçlü bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyor.

Taylandlı milyarder, kripto para birimlerinin şirketi için ana itici faktörlerden olabileceğini düşünüyor. Ratanavadi'nin kripto para birimlerine olan ani ilgisi, kripto piyasasının yerel yönetimin incelemesine girdiği ve ciddi anlamda erimeye başladığı günlerde ortaya çıktı.

Tayland ve Kripto Paralar

Tayland için kripto paralar şimdilik coşkusunu kaybetmiş bir alandır. Aktif işlem yapan kripto para yatırımcılarının sayısı ocak ayında 692.000'den Temmuz ayında 260.000'e düştü. Fiyatlardaki geri çekilmenin aktif işlem yapan yatırımcı sayısına direkt etki ettiği biliniyor. İşlem hacimleri ve aktif kullanıcı sayıları genelde Bitcoin fiyatı ATH seviyesine yaklaştığında zirve yapar ve piyasayla birlikte düşer.

Fakat kaynaklara göre Ratanavadi, kripto borsası Binance ile ortaklaşa Tayland'da bir kripto borsası açmayı planlıyor ve aktif olarak lisans arıyor. Eğer Taylandlı milyarder başarılı olursa ülkedeki kripto para benimsenmesine önemli bir katkıda bulunabilir.

En büyük kripto para birimi bugün sabah 08:00 sularında 19.920 dolara kadar düştükten sonra 20.200 dolara yükseldi. Bitcoin’in kısa vadede 20.675 dolar üzerinde kalıcı bulması gerekiyor, 21.200 dolar desteğinin kaybedilmesi kral kripto para için yıkıcı kayıpları da tetikledi. Kripto paraların toplam piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların altına düştü.

Read Entire Article