Elon Musk Tweetledi, Kripto Para Yüzde 3000 Arttı! Yükseliş Gerçek Mi?

2 years ago 117

Manchester United Taraftar Tokeni (MUFC) ölü bir kripto para olarak görülüyor ve Manchester United futbol takımıyla bir ilgisi bulunmuyor, ancak 17 Ağustos'ta Elon Musk tarafından atılan bir tweet onu canlandırmak için yeterli oldu.

Elon Musk Uçurdu

Açıklığa kavuşturmak gerekirse, MUFC resmi bir Manchester United kripto tokeni değil. Manchester United'ın sıkı taraftarları olduğunu söyleyen bir programcı ekibinin, MUFC'yi tutmanın onlara futbol kulübünün kararları üzerinde etki sağlayacağını yanlış bir şekilde iddia etmesinden sonra Ağustos 2021'de hayata geçti.

Ekip daha sonra Kasım 2021'de 10.000.000.000 MUFC'lik bir "airdrop" turu gerçekleştirdi ve resmi sosyal medya hesaplarını takip eden kullanıcılara 10.000 MUFC sağlama sözü verdi. Ücretsiz MUFC tokenlerini alma beklentileri, fiyatının 1 dolara kadar yükselmesine yardımcı oldu.

Ancak daha sonrasında projenin arkasının boş olduğu anlaşıldı ve Kasım ayından sonra MUFC token %100 oranında düştü. Milyarder girişimci Elon Musk'ın 17 Ağustos'ta attığı bir tweet onu unutulmaktan kurtarana kadar herkesin unuttuğu bir token olmak üzere tarih sayfalarında yerini almıştı.

Tesla CEO'su, daha sonra "uzun süredir devam eden bir şaka" olduğunu kabul edeceği, Manchester United futbol kulübünü satın alacağı yönünde bir tweet attı.

Bununla birlikte, mesaj, MANU hisse senedinin %1,97 artmasını sağladı ve piyasa değeri 138,85 milyon dolar artan kulübün resmi blok zinciri ve eğitim ortağı Tezos (XTZ) dahil olmak üzere Manchester United'ın yükselişiyle ilgili finansal varlıklarda artış görüldü.

Manchester City'nin resmi kripto tokeni CITY bile, Manchester şehrinin farklı bir futbol kulübü olmasına rağmen Musk'ın tweetinden sonra yaklaşık %14 artarak token başına 7 dolara ulaştı. Öte yandan, elde edinilen verilere göre MUFC, Musk'ın Manchester United'ı satın alma konusundaki tweet'inden sonra %3.000’in üzerinde yükseldi.

Sıfır Likiditeye Sahip

Ancak, MUFC rallisi, aşırı derecede zayıf likidite ve hacim nedeniyle fiyat manipülasyonu gibi görünüyor.

Özellikle, son 24 saat içinde MUFC yalnızca iki kripto varlığına karşı işlem görüyordu: WBNB ve USDT. Merkezi olmayan bir borsa olan PancakeSwap'tan alınan verilere göre, WBNB/MUFC çifti için likidite sadece 106.84 dolar iken, USDT/MUFC çifti için 10 dolardan daha düşüktü.

Bu arada, MUFC'nin %3.000 rallisini destekleyen net hacim, son 24 saatte yaklaşık 39.000 dolar oldu ve bu, büyük yukarı yönlü hareketin arkasında daha az yatırımcı olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle, az sayıda spekülatör, tokeni yapay olarak pompalamak için MUFC'nin zayıf likiditesini kullanmış olabilir. Yükselişe kapılıp tokeni satın alan yatırımcıların sayısı belirsizliğini koruyor, ancak MUFC'nin tepe noktasından hali hazırda %50 düştüğü göz önüne alındığında, oranının sıfıra dönmesi ihtimali de her zaman üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Bu arada olay, Musk'ın kripto piyasası üzerindeki, özellikle Dogecoin gibi meme paraları üzerindeki güçlü etkisini yeniden ortaya koydu.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article