Elon Musk Twitter İçin Bakın Binance Öncesinde Kimle Görüşmüş!

1 year ago 69

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, 28 Ekim Cuma günü Twitter'ı satın almak için yaptığı anlaşmayı başarıyla tamamladı. Musk'ın bazı içerik denetleme planlarını ve çok daha fazlasını duyurmasından bu yana şimdiden alanda pek çok şey yaşandı.

FTX, İlgisini Gizlememişti

Son detaylara göre. Kripto borsası FTX'in başkanı Sam Bankman-Fried, Musk bu yıl Mart ayı civarında büyük bir hisse satın alırken Twitter'a yatırım yapmaya erken ilgi göstermişti. Musk'ın Twitter'ın davası sırasında kamuoyuna açıklanan bir dizi özel metnine göre, FTX başkanı Twitter'da blok zinciri teknolojisini uygulamaya ilgi göstermişti.

Bankman-Fried'in üst düzey danışmanlarından Will MacAskill, SBF adına Musk'a mesaj attı. 29 Mart'ta Musk'a şu mesajı yazdı:

Aklınızdan geçen şeyin bu olup olmadığından emin değilim, ancak iş ortağım Sam Bankman-Fried bir süredir potansiyel olarak bunu satın almak ve daha sonra dünya için daha iyi hale getirmekle ilgileniyor.

İlginç bir şekilde Musk, SBF'nin "büyük miktarda parası" olup olmadığını soran bir yanıt verdi. MacAskill, SBF'nin o dönemde 24 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir değere sahip olduğunu ve 8 milyar dolar ile 15 milyar dolar arasında bir yatırım yapmaya istekli olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

Musk ve SBF'nin Twitter Üzerinden Mesajlaşmaları

Nisan ayında Musk, FTX başkanı Sam Bankman-Fried ile birkaç kısa mesaj aracılığıyla iletişim kurmuştu. Kripto ve bankacılık alanından bazı üst düzey yöneticiler Musk ile temasa geçerek blockchain ve sosyal medya entegrasyonu konusunda büyük bir vizyona sahip olan SBF ile ortak bir zeminde buluşup buluşamayacaklarını sordular.

Ancak Musk, SBF'ye zahmetli bir blok zinciri tartışması ile ilgilenmediğini söyleyerek bu fikri geri çevirdi. Morgan Stanley bankacısı Michael Grimes'a konuşan Musk şunları söyledi:

Blockchain Twitter mümkün değil, çünkü bant genişliği ve gecikme gereksinimleri eşler arası bir ağ tarafından desteklenemez, bu eşler kesinlikle devasa olmadıkça, böylece merkezi olmayan bir ağın amacına cevap veremez.

Birçok lider sosyal medya platformlarını bir blok zinciri platformu üzerine inşa etmeye ilgi göstermiş durumda. Bu liderler, blok zincirinin kullanıcı verilerinin merkeziyetsizleşmesine yardımcı olacağına inanmakta. Ancak şu ana kadar bu yönde yeterli çalışma yapılmamış gibi görünüyor.

Read Entire Article