En Büyük Blockchain Oyunu Zirvesine Geri Dönebilecek Mi?

2 years ago 87

Dünyanın en önde gelen web3 oyunu Axie Infinity (AXS), Haziran ayının en düşük seviyesinden bir sıçrama gerçekleştirdikten sonra yükseliş yapısı oluşturamadı. Sonuç olarak, yakın zamanda bir aşağı yönlü hareket görmemiz muhtemel olabilir.

AXS, 18 Haziran'dan bu yana yukarı doğru hareket ediyordu ve iki gün sonra ise alçalan bir direnç çizgisinden çıkmıştı. Sıçrama hareketi başlamadan önce, direnç çizgisi Mart ayının sonundan beri yürürlükteydi.

AXS Direnci Kıramıyor

Ancak, beklenilen önemli yukarı hareketi gerçekleştiremedi ve 18,75 dolarlık direnç bölgesi tarafından iki kez reddedildi. Direnci kırmak konusundaki başarısızlığı, yukarı kırılma gerçekleşmediğinden önemli bir zayıflık göstergesi oldu.

Dolayısıyla, direnci kıramamış olmanın bir sonucu olarak, fiyatın Haziran ayının en düşük seviyelerinin altına düşmesi olası olabilir.

Günlük grafik, AXS'nin Haziran ayının en düşük seviyesinden bu yana yükselen bir paralel kanal içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir, bu da buradan bir düşüşün yaşanabilmesinin en olası senaryo olacağı anlamına geliyor olabilir.

Ek olarak, günlük RSI 50'nin (kırmızı simge) altına düştü ve fiyatın düşme olasılığını daha da destekliyor.

Dolayısıyla, günlük zaman diliminden hem fiyat hareketi hem de teknik gösterge okumaları, kanalda bir kırılmanın beklendiğini gösteriyor olabilir. Bu muhtemelen fiyatı bu yılın en düşük seviyesine geri götürebilir.

Gelecek Hareketi

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden bakıldığında, AXS düşüş eğiliminin beşinci ve son dalgasında görünüyor olabilir. Yukarıda bahsedilen kanalın varlığı, fiyatın dördüncü dalgada olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla, bu kanaldan yaşanılabilecek bir düşüş hareketi, beşinci ve son dalganın devam ettiğini doğrulayacaktır. Bu hareketin dibi için ilk potansiyel hedef 9,60 dolar. Hedef, en son sıçrama ölçülürken 1,27 harici Fib geri çekilme seviyesi tarafından bulunmuştur.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article