En Büyük İkinci Süpermarket Kripto Para Ödemelerini Kabul Edecek!

1 year ago 68

Ülkemizde halen kripto paralarla ödeme yasaklanmış olsa da dünyanın bir ucunda büyük bir market bunu destekleyeceğini açıkladı. Bakan Nebati, Türkiye’nin kripto para düzenlemesi konusunda son aşamaya geldiğini ve düzenlemenin yakında meclise geleceğini söyledi. Ancak henüz detaylar netleşmiş değil. Yatırımcılar vergi, ödemeler ve diğer konularda detayları merak ederken dünyanın dört bir yanındaki işletmeler kripto paraları ödeme yöntemi olarak desteklediğini açıklıyor.

Kripto Para ile Alışveriş

Güney Afrika'nın en büyük ikinci süpermarket zinciri Pick n Pay (PIKJ.J) bugün yaptığı açıklamada ilk aşamanın başarıyla tamamlanmasının ardından kripto para birimini bir ödeme seçeneği olarak daha fazla mağazaya ekleyeceğini duyurdu. Duyuru, Finans Sektörü Davranış Otoritesinin Güney Afrika'da kripto varlıklarını resmen bir finansal ürün olarak ilan etmesinden haftalar sonra geldi. Bu düzenleme kripto paraların bir ödeme yöntemi olarak önünü açmıştı.

Pick n Pay yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Geleneksel bankacılık sistemlerinin yetersiz hizmet verdiği ya da daha ucuz ve gerçekten uygun bir şekilde ödeme yapmak isteyenler tarafından kripto para giderek daha fazla kullanılıyor. Birçok şirket Bitcoin'i kabul ederek buna yanıt veriyor”.

Markette Bitcoin ile Ödeme

Pick n Pay pilot uygulamanın ilk aşamasını geçtiğimiz beş ay boyunca Western Cape eyaletindeki 10 mağazada gerçekleştirdi. Şimdi daha fazla müşterinin kripto paralarla ödeme yapabilmesi için şirket bunu 29 mağazaya daha genişlettiğini ve önümüzdeki aylarda tüm mağazalara yayma niyetinde olduğunu söyledi. Pick n Pay, son pilot uygulamasında Electrum ve CryptoConvert ile ortaklık kurdu. Şirket, Electrum'un ödeme platformunun Cryptoconvert ve Pick n Pay'i birbirine bağlayarak müşterilerin kasa noktasında Bitcoin Lightning teknolojisiyle ödeme yapmasına olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.

Özellikle bankacılık sistemine erişimi olmayan çok sayıda insan kripto paraları kullanarak kolayca sınır ötesi ödemeler yapabiliyor. Ülkemizde de son kripto ile ödeme yasağından önce birçok işletme bu ödemeleri destekliyordu. Ancak geçtiğimiz yıl bu kolaylığın önü kesildi. Yurt dışına para çıkışını kısıtlamak isteyen bazı ülkeler kripto para ile ödemelerin ekonomisine zarar vereceğini düşünüyor ve bunu yasaklıyor. Türkiye’deki durumun daha ne kadar devam edeceğini ise meclise gelecek tasarıda anlayacağız.

Read Entire Article