En Büyük Kripto Para Borsalarından Biri El Değiştirebilir!

2 years ago 85

Kripto para piyasalarının yaşadığı dalgalanma birçok şirketin sonu olsa da bazı için önemli fırsatlar doğurdu. Likidite yönünden güçlü olan kripto para borsaları küresel ölçekte daha fazla genişleme için yaşanan darboğazı bir fırsat olarak görüyor. SBF tarafından yönetilen FTX borsası da bunlardan biridir. BlockFi satışının ardından sırada Güney Kore’nin en büyük borsası var.

Bithumb Borsası Satılabilir

Bir Bloomberg raporuna göre FTX, Güney Koreli kripto borsası Bithumb'u satın almak için ileri görüşmelerde bulunuyor. Raporda, iki tarafın potansiyel satın alma için birkaç aydır görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Ancak Bithumb temsilcisine göre bu konuda bir anlaşma yok. Anlaşma başarılı bir satın alma için ilerlerse, Sam Bankman-Fried, kripto para  ekosisteminin önemli bir parçası olan Güney Kore pazarında güçlü bir kaleye sahip olacak.

Bu yılın başlarında SBF küresel ölçekte daha fazla genişleme için milyarlarca dolar harcamaya hazır olduklarını söylemişti. Ardından Terra çöküşüyle birlikte birçok şirket iflasını ilan etti. Çok sayıda küçük ölçekli kripto para borsasının dışında Voyager, Celsius, 3AC ve BlockFi iflas etti. BlockFi, FTX borsası tarafından satın alındığı için iflasın eşiğinden dönmüş olsa da diğer 3 şirket resmi iflas başvurularını çoktan yaptı.

Güney Kore ve Bithumb

Upbit'in hakim olduğu bir pazarda Bithumb, Güney Kore kripto para borsaları arasında %13 paya sahip. Eylül 2021 verilerine göre Bithumb, ülkenin kripto alanında pazar payı açısından ikinci sırada yer alıyor. 2014 yılında kurulan Bithumb, günlük yaklaşık 569 milyon dolar işlem hacmine sahiptir. Kripto borsasındaki işlemler, 188 token ve 290 işlem çiftiyle gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Bithumb'ın üst düzey yöneticileri 100 milyar won değerindeki dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya. Dava, borsa sahibi de dahil olmak üzere yöneticilerin iddianameyle sonuçlanan bir sözleşme ihlaliyle ilgili. FTX ise küresel olarak daha hızlı şekilde genişleyebilmek için tüm bu sorunların ortasında borsaya talip oluyor. Şirket bugüne kadar regülasyonlara azami oranda dikkat ettiği için düzenleyicilerle çok az karşı karşıya geldi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article