En Büyük Metaverse Altcoinde Arazi Satışı Başlıyor!

2 years ago 118

Metaverse arazilerine özellikle Türkiye’den yoğun talep var. Alınan çoğu şeyin metaverse ile alakası olmasa da merak güzeldir. Google trend verilerine göre ülkemiz metaverse aramalarında ilk sıraya oturdu. Henüz metaverse odaklı kripto paralarla tanışalı çok vakit geçmedi ancak tarihi bir olaya yakında şahitlik edeceğiz.

Metaverse Arazi Satışı

Yuga Labs’ın Otherside metaverse arazi müzayedesi başlıyor. KYC doğrulamasının zorunlu tutulacağı müzayede de ne denli başarılı olunacağı ise daha şimdiden merak konusu oldu. Otherside’dan yapılan bir Twitter duyurusuna göre, cumartesi günü saat 19:00’da (Türkiye saatiyle) müzayede başlayacak.

Otherside, Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve Mutant Ape Yacht Club (MAYC) gibi popüler NFT koleksiyonlarının arkasındaki şirket olan Yuga Labs’ın metaverse dünyasıdır. Yuga, Otherside metaverse’i geliştirmek için, Andreessen Horowitz liderliğindeki mart ayındaki tohum finansmanı turunda 4 milyar dolar değerlemeyle 450 milyon dolar topladı.

Diğer Detaylar

Metaverse arazi NFT’lerinin müzayedesinde teklif vermek isteyenlerin önce bir KYC kontrolünden geçmeleri gerekecek. Duyuruya göre, arazi NFT’leri Hollanda tarzı bir müzayedede satılacak; bu, talep edilen fiyatın yüksek başladığı ve ardından minimum rezerv fiyatına düştüğü bir ihale savaşı anlamına geliyor. Bireylerin kişisel bilgilerinin toplandığı bir süreç olan KYC, düzenlenmemiş NFT alanında nadir görülen bir uygulamadır.

Özellikle, önceki tüm Yuga Labs NFT’leri (Bored Ape, Mutant Ape ve Kennel Club NFT koleksiyonları) KYC’yi içermiyordu. Müzayede de ödeme yöntemi olarak ApeCoin kullanılacak. Otherside’dan başka bir duyuruda ise Bored Ape ve Mutant Ape NFT sahiplerinin arazi NFT’lerini talep edebilecekleri belirtildi. Bu, Ape NFT sahiplerine bir airdrop gibi görünse de ekip durumu tam olarak netleştirmedi. Bir Twitter gönderisinde, “BAYC ve MAYC sahipleri, açık artırmadan 21 gün sonra NFT talep edebileceksiniz” dedi. Bu özel iddianın bir KYC kontrolüne ihtiyacı olmayacak. Proje, yalnızca müzayedede teklif verenlerin kişisel doğrulamadan geçmelerinin isteneceğini de sözlerine ekledi.

Read Entire Article