En Büyük Üçüncü Kripto Paranın Davasında Sıcak Gelişme!

2 years ago 87

Piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para olan Tether (USDT) bir süre önce dava edilmişti. Bu davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hatırlarsanız Roche Freedman’ın başındaki ismin gizli kaydedilmiş videoları CryptoLeaks tarafından paylaşıldı. Popüler avukat burada Avalanche için hukuku kullanarak rakipleri alt ettiğini anlatıyordu.

Tether Davasında Yeni Gelişme

Tether toplu davasına başkanlık eden federal yargıç, hukuk firması Roche Freedman'ın davadan çıkarılması için ilgili tarafların taleplerini görüşmek üzere 3 Ekim'de bir duruşma düzenledi. ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Katherine Polk Failla, davaya dahil olan taraflardan gelen çok sayıda talebi bizzat dinledi. Polk Failla, duruşma tarihini belirleyen kararnamesinde şunları söyledi;

“Taraflar, Roche Freedman LLP ile ilgili olarak yakın zamanda gönderilen mektupların özünü ve diğer ilgili konuları tartışmaya hazır olacaklardır".

Bu mektuplardan ikisi yatırımcıları zarara uğratacak şekilde piyasa manipülasyonu yapan ve bunun hukukun gücüyle başaran Roche Freedman LLP hakkında. Tether, Bitfinex, Poloniex ve Bittrex bu itirazlarını mahkemeye sundular.

Davadan Alınmaları Gerekir

Roche Freedman'ın bu ve diğer kripto para davalarında alınması bekleniyor. Hukuk bürosunun kurucu ortağı Kyle Roche'un hakkında ortaya atılan iddialar son derece ciddiydi. Bu iddiaları güçlendiren ise Roche’un tüm hikayeyi kendi ağzından anlatması oldu. Kyle Roche ise videoların bir sosyal mühendislik saldırısı olduğunu, aşırı alkol almaya yönlendirildiğini ve çekilen videoların konuyu bağlamından koparacak şekilde ustaca montajlandığını söyledi. Ona göre bu tuzağı kuran ICP ekibiydi ve onlara açtığı davayla ilgili ellerini güçlendirmek istediler.

Videoların ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Roche, Tether davası da dahil olmak üzere çeşitli toplu davalardan çekilmek için başvurdu. Dava eliyle rakip şirketlerin özel verilerine erişebilen Kyle, bunları Avalanche veya farklı şirketlerin lehine kullandı mı? Bundan kesin olarak emin olmak güç çünkü;

  • Kyle, videoda bunu yaptığını söylüyor.
  • Ava Labs iddiaları reddediyor ve Emin Gün Sirer ona şahsi dava açıyor.
  • Kyle, videolarda söylediği şeylerin gerçek olmadığını iddia ediyor.

Roche Freedman'ın olası görevden alınmasıyla ilgili duruşma 3 Ekim günü New York'taki Thurgood Marshall Adliyesinde görülecek.

Read Entire Article