En Çok Bitcoin (BTC) Kimde Var?

2 years ago 95

Lider kripto para birimine olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi ile birlikte BTC sahibi olan ve yüksek miktarda Bitcoin bulunduran cüzdanların sayısı da artıyor.

En Büyük BTC Sahibi

Bitcoin odaklı varlık yöneticisi River Financial'a göre, Bitcoin'in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun, yaklaşık 22 adreste bulunan bir milyon BTC’si var ve bu da Nakamoto’yu en büyük Bitcoin sahibi yapıyor. Ayrıca yapılan açıklamalara göre Nakamoto’nun varlıklarının birkaç test işlemi dışında hareket etmediği ifade ediliyor.

Buna ek olarak BitInfoChart tarafından derlenen cüzdan adres verilerine bakıldığında, en büyük Bitcoin sahiplerinin kripto para borsaları Binance ve BitFinex ile bağlantılı adresler olduğu belirtiliyor.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası konumunda bulunana Binance, şu anda 6 milyar doların üzerinde bir değere sahip olan 252.597 adet Bitcoin’i cüzdanında bulunduruyor. Bu rakam BTC’nin dolaşımdaki arzının yaklaşık olarak %1,3’ünü temsil ediyor. Buna ek olarak BitFinex cüzdanı, 29 Temmuz 2022 itibariyle BTC'nin mevcut dolaşımdaki arzının yaklaşık %0,9'unu elinde tutuyor

Öte yandan 29 Temmuz 2022 itibari ile cüzdanında 131.883 BTC bulunan ve üçüncü en büyük Bitcoin cüzdanı konumunda yer alan kişi ya da kurumun anonimliğini koruduğu görülyüor. Ayrıca BitInfoChart'ın Bitcoin adres listesinde kripto borsası olarak tanımlanan birden fazla cüzdan bulunuyor.

Bitcoin Fiyatı

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, 29 Temmuz’da 24.400 dolar seviyesinin üzerine yükseldikten sonra bir miktar geri çekilme yaşadı ve yazının yayına hazırlandığı sırada BTC’nin 23.835 dolardan işlem gördüğü ifade edilebilir.

Buna ek olarak Bitcoin’in son 1 ayda yaşamış olduğu %25’lik artış dikkatleri çekiyor. Analistlere göre şu anda 24.000 dolar güçlü bir direnç olarak grafiklerde yer alırken bu seviye üzerinde 25.000 doların direnç olduğu ifade ediliyor.

Read Entire Article