En Fazla Kazandıran Altcoin! İlk 10 Kripto Para Arasında Lider Bu Oldu!

2 years ago 90

Resesyon teknik olarak kesinleşti peki en büyük 10 kripto para arasında en fazla kazandıran altcoin neden bu oldu? Kripto para piyasaları oldukça kritik bir haftanın ortasından geçiyor. Dev teknoloji şirketlerinin kazanç raporları açıklanıyor ve FED dün kararını verdi. 75bp faiz artışı piyasaları şimdilik yukarı çekti.

Kripto Paralarda Son Durum

Haziran ayı enflasyonu %9,1 ile son 40 yılın rekorunu tazeledi. FED dün aldığı kararlar 75bp faiz artışına gitti. Başkan Powell, daha radikal adımlar atmaktan çekinmeyeceğinin altını çizgi. Genel olarak iyimser bir konuşma yapana Powell, resesyon endişelerini gidermeye çalıştı. Teknik olarak iki çeyrek üst üste küçülen ABD ekonomisi resesyona girmiş oldu. Ancak iş gücü piyasasının gücü ve birçok destekleyici verinin iyi konumda olduğunu düşünen ABD’li yetkililer ülkede gerçek bir resesyonun (ekonomik durgunluk) başlamadığını düşünüyor.

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada kritik 23.500 dolar seviyesinin üzerinde alıcı buluyor. Eğer ilerleyen saatlerde 23.200 dolar üzerinde günlük kapanış görebilirsek altcoin yatırımcılarının yüzü gülebilir.

Ethereum (ETH) Neden Yükseliyor?

Piyasa değerine gören en büyük 10 kripto para arasında kazanç rekoru bugünlerde Ethereum’a ait, en büyük altcoin yazı hazırlandığı sırada 1.696 dolardan alıcı buluyor. Birkaç dakika önce 1.700 doları gören ETH fiyatı 880 dolar dibinden bu yana yaklaşık %100 artış yaşadı. ETH sahipleri yaklaşan Merge (PoS’a geçiş, Birleşme) öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 84.576.089'a ulaştı.

Bu, Santiment tarafından vurgulandığı gibi beklenen yükselişin yatırımcılar tarafından kabullenilmesi anlamını taşıyabilir. Sadece salı günü 1,06 milyon ETH adresi işlem yaptı. Burada yaklaşık 1,06 milyon adres ETH işlemi yaparak bir önceki rekora göre %48 artış kaydetti. Genel olarak, bu benzeri görülmemiş artış, yaklaşan birleşmenin yarattığı heyecanı doğruluyor.

Ethereum'un onuncu shadow fork’u 27 Temmuz'un erken saatlerinde, planlanandan tam 26 saat önce yayına girdi. Baş geliştirici Tim Beiko, 28 Temmuz'da bu gelişmeyi bir tweet'te paylaştı. Son testnet PoS geçişi için Goerli, Prater ile birleşecekti. Birleşik Goerli/Prater ağı, birleştirme sonrası Goerli adını korudu. Gölge çatalı (shadow fork) projeyi Eylül ayında Ethereum'un ana ağ yükseltmesine bir adım daha yaklaştırdı. Üçüncü ve son test ağı birleştirmesi Goerli'nin 10 Ağustos'ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Yani artık Merge etrafında dolaşan FUD azalabilir. Doğal olarak ETH fiyatı da önümüzdeki günlerde 2.000 dolar seviyesini hedefleyecektir. Fakat burası kripto para piyasaları ve Merge için yeniden bir erteleme haberi yükselişin aynı hızda tersine dönmesi anlamını taşıyor. Yatırımcıların potansiyel risklerin farkında olarak buna göre hareket etmesi gerekir.

Read Entire Article