En Güvenli Kripto Paralardan Biri! Bu Özelliği En Büyük Gücü!

2 years ago 82

Kripto paralarda yaşanana siber saldırılar çok sayıda yatırımcının milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu. Merkeziyetsizlik kavramı geçtiğimiz yıl kripto topluluğu tarafından büyük kabul görmüştü. Ancak zamanla bu algı değişiyor, merkeziyetsizliğin getirdiği güvenlik zafiyetleri yatırımcıları tedirgin ediyor. Detaylar haberimizde.

Polkadot (DOT) Artı Yönleri

Herhangi bir blockchain projesinin en önemli özelliği merkezi olmayan doğasıdır. Merkezi olmayan dünyada madenciler ve doğrulayıcılar önemli bir rol oynamaktadır. Unutulmamalıdır ki bir zincirin saldırıyı önleme kabiliyeti en önemli noktasıdır. Ve Polkadot bu alandaki liderlerden biri gibi görünüyor. Tamamen güvenli olduğunu söylemek için kapsamlı bir analiz gerekse de Polkadot’un merkezi yapısı onu DeFi blockchainleri arasında en güvenli alternatiflerden biri haline getiriyor.

Unstoppable Finance’tan bir Solana analizine göre, Nakamoto Katsayısı söz konusu olduğunda, Polkadot önemli bir üstünlüğe sahip. Bu metrik temel olarak, herhangi bir blockchainin düzgün ve başarılı bir şekilde çalışmasını yavaşlatmak veya engellemek için bir araya gelmesi gereken toplam doğrulayıcı veya düğüm sayısını temsil eder.

Solana söz konusu olduğunda, bu rakam 27'dir, çünkü ilk 27 doğrulayıcı, toplam stake edilen tokenlerin %33'ünden sorumludur. Polkadot tarafında ise bu sayı 82 ve daha homojen bir dağılım söz konusu, DeFi zincirlerinden biri olan Avalanche bile 28'de kaldı.

Polkadot (DOT) Geleceği

Terra olayında merkeziyetsizliğin riskleri çok iyi şekilde anlaşıldı. Ağ büyük bir saldırıya uğradı ancak merkeziyetsizlik kuralları ani önlem alınmasını imkansız hale getirdi. Ağ günlerce sömürüldü ve 40 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Yaklaşık 10 gün sonra kurtarma planı onayladı ve iş işten geçtikten sonra Terra forklandı.

Kasım 2021 ile bugün arasında Polkadot, 56 dolardan 7,84 dolara düştü. Uzun vadeli yatırımcılar için %86 kaybı temsil eden bu düşüş onu kripto paraların geneliyle aynı gruba sokuyor. Güvenli olması fiyatının uzun vadede sürekli olarak artması anlamına gelmiyor.

Son 7 günde DOT fiyatı %17 artmış olsa da yatırımcıların önemli bir kısmı halen ciddi kayıplarla boğuşuyor. Ancak, kısa vadeli yatırımcılar için bu iyi bir fırsat olabilir, çünkü DOT dip seviyelerden başlattığı ralliye devam edebilir. Sharpe Oranı olarak temsil edilen varlığın riske göre düzeltilmiş getirisi de basın zamanında tatmin edici okumalar gösteriyordu. Metrik, dört ayın en yüksek seviyesi olan 2.03'te bulunuyor.

Read Entire Article