En İyi 7 NFT Yatırım Stratejisi! Kripto Paralardan Daha Az Stresli!

2 years ago 512

Kripto paralarda token veya coin alarak yıllardır yatırım yapabiliyorsunuz. Eğer doğru projeye uzun vadeli yatırım yaparsanız bu size ciddi kazançlar da getiriyor. Ancak son bir yıldır artık NFT gibi bir alt başlığa da sahibiz. 1 yıldır daha popüler hale gelen NFT’ler gelecekteki dijital dünyamızın temelini daha şimdiden oluşturuyor.

En İyi 7 NFT Yatırım Stratejisi

Bir projeye başlamadan önce, neden yatırım yapıyorsunuz, ne kadar yatırım yapmaya gücünüz yetiyor, zaman çerçeveniz nedir ve yatırım yapmak için neden bu özel projeyi seçtiniz gibi soruları kendinize yöneltmeniz gerekiyor. Tüm bu sorulara cevap bulduktan sonra 7 stratejiyi kullanarak kısa ve uzun vadede ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. NFT’ler yatırımcılara erken dönem yatırım fırsatları sunuyor. Yani Ethereum’un ICO dönemini kaçırdığınıza üzülmek yerine gelecekte NFT pazarında Ethereum gibi popüler olabilecek NFT projelerinin erken dönem yatırımcısı olabilirsiniz.

Dipten Alım Yap

İlk strateji, taban fiyatı satın almaktır. NFT piyasa taban fiyatları, belirli bir NFT koleksiyonu için mevcut en düşük fiyatlardır. Piyasalar, bir koleksiyondaki fiyatları sıralamanıza izin verir, böylece satış için listelenen en ucuz NFT’leri kolayca bulabilirsiniz ve bu taban fiyat olacaktır.

Tüm ucuz NFT’lerin olumlu bir getiriyi garanti etmediğini unutmayın. Bu yüzden temeller önemlidir. Eğer yeterince bütçeniz yoksa ve Ethereum gas ücretleri size fazla geliyorsa üzülmeyin. Magiceden ve Fractal gibi Solana ekosistemindeki NFT pazaryerleri size göre olabilir.

Google Trendler’de Ara

İkinci strateji, bir araç olan Google Trends kullanmaktır. Google Trendler, en azından belirli bir proje etrafındaki FOMO’nun zaten geçip geçmediğini anlamanıza yardımcı olur. Google Trends, bir konu veya kelime için anahtar kelime aramaları hakkında insanların görüşüne dair harika bilgiler sunan harika bir ücretsiz araçtır. Yüksek bir puan, insanların belirli bir NFT koleksiyonuyla ilgilendiğini gösterir.

Aynı zamanda satın almak için iyi bir zaman olup olmadığına da işaret edebilir, ancak tıpkı normal piyasa veri hatlarının sonsuza kadar yükselmediği gibi dikkatli olun. Her zaman zirveyi satın alma şansınız vardır. Projenin ticaret hacminin izlenmesi de önemlidir.

Alıcılara ve Satıcılara Dikkat Edin

NFT yatırımında başarılı olmanın bir sonraki yolu, alıcılara ve satıcılara dikkat etmektir. Satmak istiyorsanız, satışı gerçekten yapmak için yeterince yüksek bir işlem hacmine sahip olmanız gerekir. Bu, daha fazla satıcının geldiği, rekabetçi fiyatların korunmasında daha fazla zorluk olduğu bir dengedir. Çünkü birbirlerinin tekliflerini boşa çıkaracak daha fazla insan var. Daha az satıcı, varlıklarının sınırlı arzda ve daha yüksek talepte olduğunu bildikleri için fiyatları yükseltebilir.

Birbirine yakın birçok satış varsa, bu durum satıcının sabırsız ve teklifini düşürmeye hazır olabileceğinin bir işareti olabilir. NFT satmanın alıcılar için bir savaş olduğunu unutmayın. Piyasanın zihniyetini anlarsanız daha başarılı olursunuz.

Nadir NFT’leri ve Benzersiz Özellikleri Arayın

NFT’ler, tamamen değiştirilemez yönü nedeniyle değerlidir. Ancak bu, nihayetinde çok fazla olmayacağı ve kelimenin tam anlamıyla hepsinin değerli olamayacağı anlamına gelmez.

Bu nedenle, bir miktar ek kalıcı güce sahip olmalarını sağlayan bir dereceye kadar nadir veya başka ilginç özelliklere sahip olanları aramak önemlidir. Neyse ki, değerli NFT’leri bulmanıza yardımcı olması için rarity tool gibi bazı çevrimiçi araçları kullanabilirsiniz.

Zirveyi Satın Al

Bir sonraki strateji biraz riskli: tavanı satın alın. Zemin yerine tavan almayı düşünmelisiniz. Eğer karşılayabiliyorsanız bu varlıklar en çok arananlardır. Bir projede daha fazla talep varsa, bu özel NFT yatırım stratejisinin dezavantajı, bu NFT’leri satın almak için yeterli paraya sahip daha az kişinin olmasıdır. Bu, adil bir fiyattan satış yapmak isteyen birini bulmayı zorlaştırabilir ve tavan yatırımcılara büyük kayıplar yaşayabilir.

Elbette bu strateji doğru projelerde işe yarayacaktır.

Düşük Fiyatlı NFT’leri Arayın

Düşük fiyatlı NFT’ler, herhangi bir NFT yatırımcısının hayalidir. Bu strateji, yükselen bir pazar trendine dayanmaz ve belirli bir NFT koleksiyonu için çok az talep olduğunda bile işe yarayabilir. Bu NFT alım satım stratejisini kâr etmek için kullanmak istiyorsanız, tıpkı kripto alım satımında olduğu gibi, başlangıçta satın alındıklarından daha düşük bir fiyata satılan NFT’leri bulmanız gerekecektir.

Holderlar piyasa koşullarından korkarlar veya nakde sıkışırlar ve bir kaybı kabul edebileceklerine karar verirler. Bu, ucuza bir NFT almak için harika bir fırsat ama dikkatli olun! Talebin tekrar artacağına dair hiçbir zaman gerçek bir garanti yoktur, bu nedenle strateji her zaman biraz kumar olacaktır.

Faydalı NFT’lere Yatırım Yapın

Sonuncusu, fayda ile NFT’lere yatırım yapmaktır. Başarılı NFT yatırımcıları, tüm projeleri filtreleyebilen ve bir amacı olanları bulabilenlerdir. Bir faydası olan ve en önemlisi destekleyici bir topluluğa sahip NFT projeleri bulmaya çalışın.

Yatırım yaptığınız platformlara ve topluluklarına dahil olmak, projenin eksik noktalarını bulmak ve her şeyi daha sorunsuz hale getirmek için yardım teklif etmek bile isteyebilirsiniz. Yeni potansiyel alıcılar veya sanat koleksiyoncuları için bu şekilde, bir yatırımdan daha fazlasını elde edebilirsiniz. Ama aynı zamanda projeye yardım edecek ve başarılı kılacaksınız. Peki nasıl NFT yatırımı yapılır diyorsanız, internet sitemizdeki kılavuz içeriği kontrol edin.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article