En Popüler Kripto Para Uzmanlarından Biri! Tarih Verdi Beklentilerini Açıkladı!

2 years ago 91

Kripto para camiası tarafından en fazla takip edilen kripto para analistlerinden biri piyasanın yönüyle ilgili önemli tahminlerde bulundu. Devam eden toparlanma rallisi, bundan sonra yaşanacak süreç ve daha fazlasına değindi. Peki yatırımcılar kripto para almaya devam etmeli mi? Piyasaları kısa ve orta vadede neler bekliyor? Uzmanından cevaplar haberimizde.

Kripto Paralar Düşer Mi?

Coin Bureau'nun sunucusu Guy, 2,09 milyon YouTube abonesine kripto paraların devam eden yükselişiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Popüler kripto para analistine göre son toparlanma rallisi kısa sürecek. Birçok kripto para yatırımcısının bu rallide yanıltılacağını düşünen analist ayrıca şunları söyledi;

“Kripto'nun mevcut fiyat hareketinin zemini ikinci çeyrekte gördüğümüz büyük tasfiyeyle oluştu. Bununla birlikte, piyasaların son kripto çöküşlerine neden olan tüm makro faktörlerin çözülmediğini anlaması sadece bir zaman meselesi ve bu da kriptoyu yeni diplere götürebilir.”

Yani henüz kripto paraları aşağıya çeken makro ekonomik gelişmelerde bir iyileşme yok ve yatırımcıların sevinmek için erkenci olduğunu düşünüyor.

Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada 23.800 dolardan alıcı buluyor.

Kripto Paralarda Beklenti Ne?

Coin Bureau sunucusuna göre kripto para yatırımcıları henüz gerçek anlamda bir panik havası yaşamadı. Bununla ilgili bazı destekleyici veriler sıralıyor ancak geçtiğimiz 3 ay hatırlayalım. Terra iflası, ABD’li yetkililerin açıklamaları, kripto para şirketlerinin milyarlarca dolarlık kaybı… Sadece LUNA faciasında piyasadan yaklaşık 40 milyar dolar silindi, piyasa çöküşüyle stablecoin arzı 35 milyar dolar aşağıya düştü. Guy, yeniden yükseliş için gerçek bir cehennem yaşamamızı istiyor olabilir.

Guy, işlem hacimleri, merkezi olmayan finans (DeFi) kullanıcılarının sayısı ve Bitcoin (BTC) hash oranı gibi çeşitli metriklere dayanarak henüz dibi görmediğimizi düşünüyor. Guy tam olarak şunları söyledi;

“Kripto para fiyatları bir darbe almış olsa da, günlük DeFi kullanıcılarının sayısının karşılaştırıldığında nispeten sabit kaldığını, işlem hacimlerinin neredeyse hiç değişmediğini ve BTC fiyatı düşerken bile Bitcoin hash oranının yükselmeye devam ettiğini görün. Son iki çeyrek yaşadığımız şey gerçek dip olsaydı tüm bu verilerin olması gereken seviyelere inmesi gerekirdi.”

Peki toparlanma rallisi ne zaman bitecek? Guy, devam eden yükseliş dönemine pek kısa bir ömür biçmiyor. Önümüzdeki birkaç ay hafta hatta Ethereum birleşmesi tamamlanana kadar toparlanma rallisi devam edebilir. Yani Eylül ayına kadar yatırımcılar az da olsa rahat nefes alacak.

“Mevcut toparlanma rallisinin ne zaman sona erebileceğini merak ediyorsanız, tahminlerim Ethereum'un birleşmesinin beklendiği Eylül ayıdır. FED enflasyonla mücadele için geri dönecek ve piyasalar sarsılacak. Bundan bahsetmişken, sonbahar aynı zamanda dünyanın birçok yerindeki insanlar için kış boyunca petrol ve gaz kıtlığı beklentisiyle hızla artan enerji maliyetleriyle karşı karşıya kalması anlamına gelecek. Neredeyse tüm yatırım araçları süreçte olumsuz etkilenecektir”.

Bir sonraki FED toplantısı 21 Eylül tarihinde yapılacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article