“Enayi Rallisi” Diyen Ünlü İsimden Uyarı: Bitcoin’de Bu Seviye Kaçınılmaz

2 years ago 91

Genel olarak Bitcoin ve kripto para piyasalarının önde gelen eleştirmenleri arasında yer alan ünlü fon yöneticisi ve podcast yayıncısı Peter Schiff, en büyük kripto paranın sert bir şekilde düşmeye başlayacağına dair işaretler bulunduğunu öne sürdü. Schiff, iddiasını destekleyecek argümanlar sunmak için kişisel Twitter hesabını kullandı.

Hedefte 10 Bin Dolar ve Altı Var

Değerli sarı metal altının en güçlü destekçilerinden biri olan Peter Schiff, üzerinde birkaç düşüş trendinin oluştuğu görülen bir Bitcoin grafiği paylaştı ve BTC fiyatının düşmesini beklediğini ifade etti.

Schiff'in paylaştığı fiyat grafiği, 2021 için ikili tepe ve omuz baş omuz teknik modellerinin gösterirken, şimdi de bir yükselen kama oluşumunu bulunduğunu ortaya koyuyor. Düşen ve yükselen kamalar, genellikle bir farlığın fiyatında olacak yükseliş veya düşüşün izlenmek için kullanıldığı tersine dönüş formasyonlarıdır. Ünlü Bitcoin eleştirmeni, yükselenen kama oluşumuna işaret ederek en büyük kripto paranın 10 bin dolar seviyesinin altındaki desteği test etmek üzere olduğu konusunda uyardı.

Schiff, Cuma günü Kitco'ya verdiği röportajda, Bitcoin'deki son yükselişin "enayi rallisi" olduğunu ve en büyük kripto paranın neredeyse bir yıl önce 69 bin dolar seviyesini geçmeyi başardıktan sonra, 2021'in Kasım ayında kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının artık mümkün olmadığını iddia etti. Ayrıca, çeşitli kripto paraların yalnızca sayısının artacağına inandığından, BTC ile diğer kripto paralar arasında pek bir fark görmediğini, onların da son ATH'ının yanına yaklaşamayacağını öne sürdü.

Uğursuz Formasyon Kombinasyonu

Schiff, bu yıl ilk kez Bitcoin'in 10 bin dolara ve altına düşeceğinden söz etmiyor. Yılın başında henüz gerçekleşmeyen tahmini ile öne çıkan Schiff, Mayıs ayında düşüş formasyonlarının uğursuz kombinasyonunun (ikili tepe ve omuz baş omuz formasyonları) oluşumuna dikkat çekmişti. O zamanlar 29 bin dolar bölgesinde işlem gören Bitcoin, Haziran ayının başına kadar olan bir ay boyunca bu aralıkta kalmayı başardı ve ardından 19 bin doları test etmek için yönünü aşağı çevirdi. Nitekim BTC'nin 17 bin 800 dolara kadar düştüğü görüldü.

CoinMarketCap'in verilerine göre yazım sırasında 24 bin doların hemen üzerinde işlem gören Bitcoin, Schiff'in beklentisinin aksine, 20 bin doların üzerinde güçlü bir şekilde kalma işaretleri veriyor. Öte yandan önde gelen Bitcoin destekçisi ve SkyBridge Capital fonunun başkanı Anthony Scaramucci, geçen hafta Cuma günü CNBC'ye verdiği röportajda, BTC'nin muhtemelen 300 bin dolara yükseleceği öngörüsünde bulunarak, genel kanının yönün aşağı olduğu dönemde dikkat çeken bir çıkış yapmış oldu.

Read Entire Article