Endeksler Aşırı Korkuyu Gösteriyor: Bitcoin (BTC) Döngüyü Ne Zaman Kıracak?

2 years ago 119

Korku ve açgözlülük endeksi olarak bilinen gösterge, kriptoların nabzını tutuyor ve piyasa momentumunu gözler önüne seriyor. Bu sürekçte endeksin aşırı korkuda bulunması yatırımcıların riskten korktuğunu ve yatırımlarını çektiğini gösteriyor. Piyasadan milyonlarca dolar tasfiye edilirken Bitcoin (BTC)’nin fiyatı da giderek düşüyor.

Aşırı Korku ve Satışlar

Uzmanlar, bunun sebebini Bitcoin’in 39.000 dolarlık düşüşüne bağlıyor. Bu düşüşten sonra toparlanmayan BTC, yatırımcıları aşırı korku bölgesine sürüklüyor. BTC, 15 Mart’tan bu yana ilk kez 39.000 doların altına düşmüş ve bu diğer altcoinleri de etkilemişti. Piyasa, korku satışlarını gözlemliyor ve toparlanma sergileyemiyor.

Endeks, şu anda 23 değerinde duruyor ve bu aşırı korkuyu temsil ediyor. Uzmanlar, Bitcoin 40.000 dolara geri dönmeden endeksin değerinin bu civarlarda seyredebileceğini öngörüyor. Ayrıca geçmiş verilere bakıldığında 12 Nisan’dan bu yana BTC korku ve açgözlülük endeksinin 30’un üzerine çıkamadığı da görülüyor. Hem sosyal hem de piyasa duyarlılığındaki bu düşüş BTC’nin 46.000 dolarlık dirence gidemediğini ve 20 günlük aşağı yönlü hareketin başladığını gözler önüne seriyor.

Endeks ve BTC

Endek; piyasa volatilitesini, kriptoların piyasadaki hakimiyetini ve trendlerin de dahil olduğu birçok kaynağı baz alıyor. Bunun yanı sıra endeks, çeşitli piyasa ve sosyal verileri derleyerek, piyasanın mevcut hissiyatını doğru bir şekilde temsil ediyor. Yani endeks, yatırımcıların duygularını ve ne yönde işlem gerçekleştireceğini gözler önüne seriyor.

Burada en önemli etken piyasanın momentumu oluyor. Bitcoin’in volatilitesi, bu süreçte ortalama 30 ve 90 günlük değerleri aştığında bu, yatırımcıların aktif olarak satışa girdiğini gösteriyor. Ayrıca bu satışların başlaması, piyasada bir baskı yaratıyor ve ardından gelecek olan korku satışlarını tetikliyor. Uzmanlar eğer durum böyle devam ederse BTC’nin 36.000 dolara kadar düşebileceğini belirtiyor. Bunun yanı sıra bazı uzmanlar ise, bu dibin BTC için gerekli olduğunu ve Mayıs ayının ortasına gelmeden bir BTC koşusu izleyebileceğimizi de iletiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article