Enflasyon Rakamları Yarın Açıklanıyor: 3 Uzmandan Kritik Bitcoin Yorumu Geldi

2 years ago 93

Uzmanlara göre, yarın açıklanacak Haziran ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri öncesinde Bitcoin (BTC) yine baskı altında.

Bitcoin, Nasıl Etkilenecek?

Enflasyon verilerinin, Mayıs (%8,7)  ayından daha kötü olacağı tahmin ediliyor. Makro piyasalar uzmanı Lyn Alden, Fed'in 2023'e kadar sıkılaştırmaya devam edemeyeceğini, bunun da enflasyon kontrol altına alınana kadar kripto paralarda düşüşü tetikleyeceğini söyledi. Ancak, 2023'ün ilk çeyreğinde tünelin sonundaki ışığın görülmesi bekleniyor. Makroekonomik şartlar, piyasaya gölge düşürmeye devam ederken, önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe, 20.000 doların üzerinde tutamayan Bitcoin için izlenmesi gereken yeni kilit seviyeleri açıkladı.

Van de Poppe'a göre, bu yeni seviyeler 20.300 dolar ve 19.300 ile 19.500 dolar arasındaki bölge. Yarın Bitcoin bu seviyelerden birine çıkacak ya da düşecek. Van de Poppe,  Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olacağına inandığı enflasyon verileri öncesi önemli bir değerlendirmede bulundu. Analiste göre, herkes TÜFE raporunun olumsuz olacağını düşündüğü için sert bir düşüşün yaşanmasını bekliyor. Ancak, analist enflasyon verilerinin "beklenenden daha az olacağına veya en azından önümüzdeki aylarda enflasyon oranlarının düşmeye başlayacağına inanıyor. Van de Poppe'ye göre "yarın 'söylentiyi sat, haberleri satın al' etkii olabilir. Diğer bir analist Ali Martinez de Bitcoin'in gelecekteki fiyat hareketleri hakkında açıklamalar yaptı ve şunları ekledi:

Bitcoin, 575.000 adresin 375.000'den fazla BTC tuttuğu 19.150 ile 19.700 dolar arasında önemli bir talep bölgesinde. Bitcoin bu destek seviyesini tutarsa, 20.900 dolarda sert bir dirençle karşı karşıya olacak. Kalıcı bir toparlanma için bu direnç seviyesinin geçilmesi gerekiyor.

Glssnode'dan Korkutan Rapor

Yapılan bir araştırmaya göre, Wall Street yatırımcıları Bitcoin'in orta vadede değer kaybetmesini bekliyor. Yatırımcılar, BTC'nin 10.000 dolara düşeceğini belirtti. Sektör BTC'nin 30.000 dolara çıkmasını beklerken, bu önemli araştırma sonucu endişe yarattı. Yatırımcılar, TÜFE raporu yakından izleyecek.

 Glassnode'un haftalık zincir içi raporuna göre, makroekonomik risk ve belirsizlik hala devam ettiği için  kapitülasyon riski de hala devam ediyor. Platform, piyasalar güvenilir ve istikrarlı bir taban oluşturmadan önce, BTC'deki düşüşün derinleşebileceğini sözlerine ekledi. Analistlere göre, 20.000 doların altındaki Bitcoin hala tehlikeli sularda. Uzmanlar, kalıcı bir toparlanma için makro faktörlere işaret ediyor.

Read Entire Article