Enflasyon Uzmanından Kritik Uyarı: Akıllı Yatırımcı Rotasını Buraya Çevirdi!

2 years ago 86

Temmuz ayı ABD tüketici enflasyon oranları, 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü açıklandı.  ABD'de yıllık enflasyon, Temmuz'da %8,5 oldu, beklenti %8,7 düzeyindeydi.

Enflasyon Zirveye Ulaşmadı: Ev ve Kira Fiyatları, Alarm veriyor!

Enflasyon verileri sonrası, hisse senetleri ve kripto para piyasası ani bir toparlanya tanık oldu. Ancak uzmanlar artık enflasyonun hayatımızın kalıcı bir parçası olduğunu ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiği konusunda sık sık uyarılarda bulunuyorlar. ABD merkezli yatırım şirketi Enduring Investments'ın CEO'su Michael Ashton, enflasyon konusunda uzman olarak kabul ediliyor. Kitco News ile yaptığı bir röportajda Ashton, düşük TÜFE verilerinin uçak bileti ve giyim gibi indirim kampanyaları yapan faktörlerden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Öte yandan Ashton, özellikle küresel çapta ev fiyatları  ve kiraların artmaya devam ettiğini vurguluyor. ''Yapışkan Enflasyon'' içerisinde olduğumuzu iddia eden ekonomist, hala tehlikeli sularda olduğumuza dikkat çekiyor. Ashton'a göre, yapışkan enflasyon endeksi yükselmeye devam ediyor. Sonuç olarak, ABD ekonomisinin hala enflasyon verilerinde zirveye ulaşmadığını iddia ediyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, güçlü bir kripto para rallisine neden oldu. Enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra, Bitcoin (BTC) 25.000 doları  gördü. Benzer şekilde, Ethereum (ETH), güçlü piyasa duyarlılığının bir sonucu olarak 2.000 doları geçti. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, TÜFE'yi aylık bazda yayınladı. TÜFE, ekonomideki enflasyonun güçlü bir göstergesidir. Federal Rezerv, niceliksel sıkıştırma ve faiz artırımları yoluyla yüksek enflasyonu durdurmaya çalışıyor. Haziran ayında, beklenenden daha yüksek bir TÜFE, son derece sert  Fed para politikası ile sonuçlandı. Sonuç olarak, kripto paralar ve borsalar önemli bir düşüş kaydetti. Bitcoin, on yıldan fazla bir süredir en kötü çeyreğini yaşadı. Ancak, bu sefer beklenenden daha düşük bir TÜFE ile piyasa, Fed'in şahin duruşundan dönmesini bekleyerek yükseldi.

İşte Enflasyona  Dayanıklı Varlıklar

Michael Ashton, uzun süredir enflasyon olmaması nedeniyle, yatırımcıların bu ortamda kafa karışıklığı yaşadığını belirtiyor. Ekonomist, bu riskli ortamda hisse senetlerine veya tahvillere yatırım yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor. Dolayısıyla hisse senetleri ile yüksek korelasyonda olan kripto paralarda bu kategoriye giriyor. Bitcoin, uzun bir süre enflasyona olan koruma özelliği nedeniyle popülarite kazandı.

Ashton, yatırımcıların I Serisi tasarruf bonoları alması gerektiğine inanıyor. Ayrıca “gerçek varlıklara” yatırım tavsiyesinde bulundu. Bu varlıklar arasında değerli metaller, gayrimenkul, enerji ve tarım arazisi bulunuyor.

Read Entire Article